Post entry

EricB, säkert papper ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Eric B, säkert papper ?

För mig vars huvudsakliga fokus just nu ligger kring smallcapbolag, även om jag har vissa basinnehav på largecap, är det lite intressant att reflektera över några av våra "folkaktier".

Ericsson inledde sin nuvarande dystra resa i september 07 och även om den korta trenden såg ut att vilja ta en vändning i maj i år har den långa sedan dess varit alltjämt fallande. Sedan förra fredagen har vi sett aktien ge oss lite positiva reaktioner med några dagars kraftigt positiva rörelser. Dessa reaktioner ska dock ses som ganska logiska med tanke på den större nedgång som kunnat noteras på mkt kort tid om hela 40% under en dryg månad. I det perspektivet och i det långre kan man knappast motivera en investering i Eric för att det skulle vara mer befriat från den volatilitet som till viss del råder på de mindre listorna.

Ser man till de tekniska indikatorerna för Ericsson, eller Ericzzzzzzzon, som jag brukar säga, så börjar dock saken se lite intressant ut nu, åtminstone på kort sikt. De närmaste dagarna blir intressanta sftersom vi närmar oss rapport, och om aktien ska hinna lyfta innan den så är det inom de närmaste dagarna det ska ske. Vi kan mkt väl få lite kraftigare motreaktioner nu som kan ta aktien genom motstånden vid 48, 52, samt mot 55:- nivån och vid en tillfällig dipp i morgon baserat på USA kan det vara ett kortsiktigt köpläge. På längre sikt känns ju aktien onekligen också köpvärd på dessa nivåer men det är nog klokat att invänta rapporten och lite tydligare tecken i form av stigande bottnar för den långsiktige placeraren..

Själv återgår jag till min fokus på de spännande småbolagen även om man till dagens värdering sneglar lite åt andra håll..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?