Post entry

Den gode investeraren

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu börjar det närma sig utdelningstider , för en del är det en viktig faktor för andra bara en biprodukt, och ibland tycker man ju det kunde kvitta med de småslantar som trillar in när ett boalg delar ut 50öre och man har 100-200aktier .

Förra året började jag dock skänka bort en del av utdelningarna till välgörande ändamål eftersom det är skattefritt att skänka bort utdelningen . Det är ganska lätt och både nordnet och avnaza har funktioner för detta och man kan välja mellan massor med organisationer .

I sverige skänker vi bort väldigt lite av våra pengar till skillnad mot tex usa där de riktigt rika nästan tävlar om att få skänka bort sina enorma öveskott.

förra året tror jag det delades ut 200miljarder men endast 20miljoner gick till välgörande änadamål via denna funktion . Tror många skulle göra detta bara de vissta om möjlighetn .

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?