Post entry

Episurf - en säker höstvinnare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

\- Mkt lovande medicinteknikbolag som lanserar produkt inom knäimplantat. - Kassan rejält påfylld vid fulltecknad nyemission (70 mkr) - Välrenommerade Rhenman Health Care ny storägare - Siktar på notering på Nasdaq/OMX Small Cap

Ja ingressens punkter sammanfattar egentligen detta case. Att läggas till ska sägas också att Episurf nyligen erhöll godkänd CE-märkning för bolagets individanpassade implantat Episealer för behandling av broskskador i knäleden.

Episurf är alltså verksamt inom en riktigt stor marknad och "dessvärre" ett tillväxtsområde med knäproblem.

Bolaget har mkt pengar i kassan och står inför en lansering som fått en väldigt lovande start med flera strategiska avtal. Produkten/metoden testas på kliniker runt om i Europa.

Rhenman-fondens intåg i Episurf fick undertecknad att få upp ögonen för bolaget. Att de investerar i ett litet nischat medicinteknikbolag på First North känns som ett kvalitetstecken. Som ett brev på posten har nu Episurf även aviserat att de avser ta klivet upp på finlistan Nasdaq/OMX Small Cap med syfte att möjliggöra för ytterligare institutionella investerare.

Episurfs aktie noteras idag kring 62 kr, fulltecknade nyemissionen med Rhenman mfl skedde på 50 kr. Årshögsta, innan emissionen, var 81 kr.

Med påfylld kassa och avklarad CE-märkning så bör riskerna ha minskat betänkligt, definitivt kortsiktigt, och uppsidan känns mer spännande än rädslan för nedsidan. Förhoppningsvis kan vi få ett fint nyhetsflöde under hösten med fler strategiska avtal och också uppföljning av de kliniker som testar Episurfs metod.

Jag tror att aktien har alla möjligheter att bli en vinnare. I synnerhet på Rhenman-effekten som säkert gör att många vågar/vill ta rygg att investera i ett ungt och lovande, icke konjunkturkänsligt, bolag.

Risken i unga bolag finns alltid där, men ska ställas mot en uppsida som är riktigt bra på kort sikt (om aktien kan klättra tillbaka mot kursrekordet 80 kr) och enorm på sikt om bolaget lyckas med sin produkt.

Intressanta länkar:

www.realtid.se/ArticlePages/201303/27/20130327101956_Realtid364/20130327101956_Realtid364.dbp.asp

www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Halsovard/Episurf-Medical/Pressmeddelanden/2013/Topprankad-global-halso--och-sjukvardsfond-investerar-i-Episurf-Medical/

www.chemicalnet.se/iuware.aspx?pageid=792&ssoid=166640

Samt annan blogg om påbörjad listningsprocess mm

hankman-pme.blogspot.se/2013/06/episurf-pr-forbereder-notering-pa-omx.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?