Post entry

Vad sysslar Epicept med egentligen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Svaret verkar vara detta: "Vi kan inte prata om det men vi arbetar hårt på att skapa ett långsiktigt värde för ägarna…"

Senaste webcasten gav oss nedan.
Ceplene
- De söker en partner med bevisad marknadsföringskompetens och en stark säljsstyrka, BP med andra ord. Ingen nyhet.
- Det finns ett intresse utanför Europa förutom från Kanada och USA. Ingen nyhet.
- Kommersiellt gångbart avtal för våra aktieägare eftersom vi ska leva med avtalet i 10 år eller längre. Ingen nyhet.
- Tre batchar Ceplene har tillverkats och en av dem testas nu för kommersialisering och har transporterats till Europa. Nyhet!
- Epicept vidtar ett antal säljaktiviteter, bland annat deltar bolaget i samband med den europeiska hematologmötet i Berlin där jag vet att Kristoffer Hellstrand skall medverka (forskaren bakom Ceplene) Detta möte äger rum i Juni och blir ett mycket viktigt skyltfönster mot de stora marknaderna i Europa, bland annat Tyskland och Storbritannien. Nyhet!
- Ansökan till kanadensiska FDA är klar. Ingen nyhet.
- Ansökan till FDA i USA är snart klar. Ingen nyhet.
- Egen försäljningsstyrka och marknadsföringsorganisation i USA och Kanada. Ingen nyhet.
- Ny uppföljande studie i samarbete med 20 ledande hematologcenters i fem stora europeiska länder. Nyhet.
- En tredje part är inblandad i förhandlingarna. Den tredje parten består av specialister inom området ekonomiska avtal för läkemedelsindustrin. Det är således Epicept, konsulter (tredje part) och ett antal läkemedelsbolag som för diskussioner. Nyhet.
- Ceplene är en ekonomisk effektiv behandling för samhället vilket blir det viktigaste försäljningsargumentet vilket inkluderar ökad överlevnad i remission. ”net cost saver” som Jack Talley uttrycker det… Nyhet.
- CDA med ett antal potentiella partners vilket betyder att de ligger i förhandling med ett antal bolag och att båda parterna har tystnadsplikt. are signed with several parties. Nyhet.
- Ett antal läkemedelsbolag tävlar om rättigheterna att få sälja Ceplene. Nyhet
- Vill inte diskutera om de ska lansera Ceplene själva. Ingen nyhet.

NP-1
- Fas 11 studier nådde alla mål. Ingen nyhet.
- Överlägset placebo och minst lika bra som Gabapentin men överlägsen när det gäller säkerheten. Ingen nyhet.
- Det är ännu tidigt men det verkar som att effekten av NP-1 även är bättre än Gabapentin. Nyhet!
- Bara en handfull bolag på denna marknad.
- Är inte till för att kanabalisera på andra produkter utan kan kombineras med andra produkter, "a net franshaise builder. Nyhet!
- Under CDA med ett antal bolag. Nyhet!
- ”Highly partnereble drug”. Nyhet.
- Vi behöver en partner för fas 111 studierna. Ingen nyhet.
- 10 miljoner dollar är kostnader för varje fas 111 undersökning. Ingen nyhet.

Vad är då särskilt intressant?
Epicept har aldrig tidigare nämnt att flera bolag tävlar om de kommersiella rättigheterna för den europeiska marknaden. Detta borgar för ett starkt avtal, fördelaktigt för Epicept. Jack Talley, VD för Epicept backar upp detta uttalande med att de befinner sig i CDA med ett antal bolag. Tre batchar med Ceplene har tillverkats varav en har skeppats till Europa för testning inför den kommande försäljningen vilket starkt indikerar att det nu är nära.

När det gäller NP-1 så får vi veta att även i detta fall är Epicept under CDA med ett antal olika bolag och därmed kan vi förvänta oss ett partneravtal även för NP-1 under 2009. Detta är förstås intressant då NP-1 har en potentiell miljardmarknad (i dollar).

Även Azixa och Crinobulin nämndes i samband med webcasten och vi kan konstatera att det ser lovande ut även på den fronten. Med hög sannolikhet utfaller royalty för Azixa redan under 2009 medan Crinobulin är ett mer långsiktigt men högintressant projekt. Tillbaka till Azixa så tror jag att vi kan se fram emot ”fast track” för ett godkännande av FDA redan i år och därmed lämnas dörren öppen till större intäkter för Epicept. Myriad som Azixa är utlicensierat till av Epicept räknar med en årlig försäljning på tre miljarder dollar. För Epicept skulle det innebära intäkter på 150-300 miljoner dollar årligen, dvs från och med mitten av 2010.

Andra intressanta faktorer
Vi ser att större aktörer köper (SHB bla.) och att mindre säljer. I senaste uppdateringen av SHB:s tre fonder som köper Epicept så hade antalet aktier fördubblats från knappt 500 000 Epiceptakiter till dryga miljonen. Det är förstås fortfarande inget gigantiskt innehav för en aktör som SHB men ändå ett ställningstagande som jag ser det. SHB fortsätter för övrigt att nettoköpa relativt konsekvent dagligen.

Diverse forum signalerar att många småsparare börjar att tröttna på den lååååånga vänta på Cepleneavtalet. Även jag själv tycker att det är segt men jag har svårt att se hur detta skall sumpas av Epicepts ledning.

Kalles Farsa skrev tidigare om några potentiella kursdubblare inom oljesektorn. Jag tror vi ser en till här inom sex månader och det stannar näppeligen där…

Ps. jag har även en liten post i Malka Oil numera Kalle?

Med vänlig hälsning

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?