Post entry

SHB har börjat tanka på sig Epicept!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan årsskiftet, framförallt den senaste veckan har Handelsbanken köpt ett stort antal aktier i Epicept. Troligen fyller de på innehavet i Handelsbankens läkemedelsfond där de enligt denna länk från årskiftet: http://www.fi.se/Templates/Page_fonderStatistik____2307.aspx?fondid=51664&fondbolagid=58037 har drygt 475 000 aktier från omx och ytterligare 138 000 akter från Nasdaq. Jag tror att innehavet är betydligt större idag och därmed ser vi den första fondförvaltaren som gör en strategisk placering i Epicept. För mig är detta mycket intressant då Epicept fram till idag har varit en småspararfavorit, i många fall baserat på förhoppningar om uppgångar om många 100%, ett klassiskt förhoppningsbolag med andra ord. Men som sagt att en fond börjar visa intresse indikerar något annat. Läs mer om fonden nedan.

http://funds.mfex.se/pdf/SE0000735375.pdf

Många småsparare, jag är en av dem, väntar fortfarande på det definitiva genombrottet för Epicept. Genombrottet är förstås det hett efterlängtade avtalet för Ceplenes komersialisering på den europeiska marknaden. När/om avtalet kommer på plats och är så bra som jag både tror och hoppas kan vi förvänta oss att fler fondförvaltare törs gå in i bolaget förutom SHB. Detta kommer givetvis innebära att aktien får en enorm knuff i rätt riktning utöver den uppgång som kommer på avtalsdagen. Spännande tider må jag säga...

Med bästa hälsningar

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?