Post entry

Så kom då beslutet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tyvärr fick Epicept inte godkänt Ceplene av europeiska läkemedelsmyndigheten, EMEA. EMEA anser att det inte finns tillräckligt med kliniska rapporter som bevisar önskat effekt för medicinen.

Beslutet var inte oväntat efter förra månadens preliminära beslut, och Epicpet skall nu överklaga beslutet. Beslut väntas senare i höst.

Även om jag är positiv till Epicept på lite längre sikt och bolaget har flera intressanta läkemedelskandidater i sin forskning. Tyvärr sätter detta beslut åter igen bolaget i ett negativt ljus och framförallt borde VD nu ta sitt ansvar och se till att dom personer (inkl. VD själv) som har begått detta generalfel, som det verkar som bolaget har gjort, lämnar vidare till bättre kunnande personer.

Det verkar som Epicept's ledning har varit så tvärsäkra på sina fakta att dom helt har glömt bort att det finns andra utanför den egna kretsen som beslutar om deras framtid. Och då räcker det inte att vara säker till 99,9%, utan det måste vara undersökt och kontrollerat till 100%.

När Stockholmsbörsen nu öppnar igen på tisdag kommer bolaget med stor säkerhet att vara bland dom största förlorarna och under en längre tid kommer tyvärr kursen att sjunka ytterligare. Återstå att se om Epicept någon gång klarar att komma ur denna förtroendekrisen någon gång.

Trevlig påsk!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?