Post entry

När blir Epicept kassaflödes positiv på ceplene?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hur mycket pengar behöver Epicept för att överbygga perioden tills dom är kassaflödes positiva? Kritiserade Kiwork för deras milt sagt överdrivna prognos att dom skulle ha en omsätting på ca.8 miljoner kr.(2010) Fram till Q3-10 har omsättingen varit 245000kr!! Det är inte bara Jack som lämnar överdrivna prognoser. Han har men hittils missat allt och tagit MYCKET LÄNGRE TID en vad han trot. Så varför skulle jag om jag ger er en prognos om framtida inkomster ha någo lunda rätt? Tja håller man fötterna på jorden och inte räknar med överdrivna siffror så kan man ha någolunda rätt. Tänk på att en serigös amatör häller proffsiionel analytiker. ALLTID förändrar sin prognos vart efter han får mer fakta, men, man kan ALLDRIG spå framtiden. Men genom att försöka prognosera framtida intäkter så kan man skaffa sig en bra bild om bolaget framtida inkomster.

Personligen trode jag på godkänade i Kanada och USA. Men vad man bedrog sig. Kanada vägrade ge skydd åt deras produkt och USA tog inte ens i mot ansökan!! Kan den nya meta analysen på gamla studier på ceplene göra så USA ger sitt godkänande? Tvivlar stark på det även om det var bra siffror. Så ska man veta att med olika antaganden få fram vad man vill. Där imot kan det hjälpa dom vid desinen av fass III studien, men vist kan FDA ändra sig men tvivllar på det.

Det hägrande NP-1 avtalet ska det ge Epicept tillräklig med inkomster fram till dom är kassaflödes positiva? Hur mycket pengar behövs? Vilken bunrat ska man räkna på? Jack påstår dom ska ner till 2 miljoner USD i kvarttalet. Tvivllar stark på det skulle snarare tro på 3 miljoner usd. Om man tror på det antagande behövs dom två närmsta åren 16-24 miljoner USD minst. Pluss att dom får visa men obetydliga inkomster från ceplene försäljingen. Det lägsta allternativet tror jag INTE på, tror på att det behövs minst 20 miljoner USD. Vad kan NP-1 avtalet ge? Tror på max 15 miljoner USD om inte det är sensaonella bra siffror på studien och vi vet ju inte äns vilka indikationer dom tänker göra fass III studien på.

Övriga inkomster dom kan få Axiza, tvillar på att dom får några inkomster där ifrån dom närmsta två åren. Dom ska starta en till fass II studie inan första halv årets slut 2011. Och tippar studien tar minst två år? Dom kan vist få in 5 miljoner usd om restriktionen på begrensingen av patienter över 60 år i marknadsföringen. Och några milstone försäljingen av ceplene om dom når över 50 miljoner usd. Tror jag inte dom kan få tidigast 2013. Sen hänger ju det på om dom kommer in i riktlijerna ochså.

Tittar man på min prognos som bygger på big five försäljingen till 2011. Så blir det inga jätte inkomster. Tänk på ochså att epicepts inkomster är för dröjna ett kvarttal. Så dom inkomster som redo visats Q3-10 är i från Q2-10. Där för kom jag fram hur många patienter Meda hade Q2-10. Men märk väl valutan och att jag i början på prognosen har lite för hög procents satts, den ligger nog på 13% i början och stiger sen. Notera ochså att i verkligheten så stiger försäljingen prousenuellt lite hela tiden dom första tre, fyra åren kraftigt. Men så här i böjan räknade jag på fast procent sats i början för enkelhetens skull. Nästa bild visar en liten mera verklighets trogen prognos med stigande procentsatser.

I nästa bild försöker jag lista ut inkomsterna om det lanceras i hela EU med rak procentsats. Även här så blir ju det lite mindre inkomster i början för min procentsats är för hög i början men för låg i slutet. Efter den är stigande till max 23%. Dom får viseligen lite inkomster från flask försäljingen ochså det ger någon procent ochså.

Det här är ju bara mins personliga prognoser och man måste själv skaffa sig en uppfatting om min är rimlig prognos. Tippar på om dom får in ca. minst 15 miljoner usd på avtalet och drar ner på verksamheten. Så kanse, kanse dom klara av driva bolaget fram till dom får inkomster så dom går runt? Skulle gjärna se ett avtal på minst 20 miljoner usd men tvivlar på det. Tänk på man kan ALLDRIG spå framtiden men tror min prognos är förhoppings vis ganska nära verkligheten. Vi får men se nästa år. mvh harre34

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?