Post entry

Ingen bra dag för EpiCept

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

EpiCept är en av mina riskaktiker. Ja, kanske ska vi säga att alla är risk. Men EpiCept är mer risk än de andra skakiga placeringarna jag har. Sedan förra vårens topp har värdet legat och skvalpat på en tredjedel av den toppen, 9-10 kronor. Idag var jag sen vid datorn, och såg EpiCept bland förlorarna på DI:s lista. 29 % ner då.

Det som hade hänt är det som vanligen händer när bioteknik/läkemedelsbolag tappar, någon myndighet ger avslag eller kräver in mer material, mer information. Den vetenskapliga kommittén i EMEA hade röstat emot en positiv rekommendation av EpiCepts cancerläkemedel Ceplene. Ett beslut väntas inom en månad.

I min egen strategi har jag tänkt vänta in ett beslut om Ceplene, jag hade tänkt vänta första halvåret i år. Nu ser det inte alltför ljust ut, vilket givetvis får mig att fundera över ändringar i strategin. EpiCept utgör en ytterst liten del av portföljen. Kanske kunde jag låta den ligga och skvalpa i flera år, den gör inte nytta, men skadan är inte enorm heller. Hur lång tid får jag vänta, och vilket är priset, eller föralldel belöningen?

Ska jag kanske köpa mer istället?

Förtroendet för företagets VD tycks allmänt inte vara särskilt stort. Det är oroande. Och det är nästan generande att komma fram till slutsatsen att jag måste läsa på mer.

Dagens beslut blir alltså att inget göra just nu, och att inom en månad se till att vara tillräckligt påläst när EMEA kommer med sitt förväntade besked.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?