Post entry

Första inlägget! Och det handlar om Epicept

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så, då var man med på redeye också. Jag tyckte att det var dags nu med tanke på hur ofta jag är inne här och läser .

Eftersom Kim Dahlström nyligen skrev en mycket intressant och bra analys om Epicept så har jag kanske inte så mycket att tillägga för tillfället mer än att min första analys troligen kommer att handla om Epicepts som jag tror blir årets kursvinnare. Med Epicept har vi onekligen ett antal nagelbitarveckor framför oss innan vi får facit på Epicepts framtid som på många sätt står och faller med ett starkt partneravtal för flaggskeppet Ceplene. Lyckas ledningen att landa ett starkt avtal så får vi inte bara en tryggad kassa i upp till tre år för företaget utan också ett återvunnet förtroende för företagsledningen från marknaden. Sedan kan vi lugnt luta oss tillbaka och invänta ytterligare triggers såsom partneravtal för NP-1 och lanseringen av Ceplene på den amerikanska marknaden.

Kurs efter avtal för Ceplene? Mycket svårt att säga. Det beror bland annat på vilken utspädning vi får från alla warrants som ligger ute samt konvertibler. Fullt utspädd landar vi på ca. 160 miljoner aktier. Med den summan i åtanke så landar vi på drygt 10 kr/aktie för Epicept med partneravtal för den europeiska marknaden. Adderar vi sedan den amerikanska marknaden så ser det betydligt trevligare ut då Epicept har för avsikt att sälja Ceplene på egen hand där. Men som sagt, ca. 10 kr. är en rimlig kurs vid full utspädning till en början. Sedan kommer resten av alla triggers och då landar vi på kurser som tangerar fantasisummor, så de vill jag inte uppge.

Men som sagt, innan avtalet har landat kommer jag att vara nervös, då jag ligger tungt, för tungt egentligen, i denna lilla biotech-pärla.

Med bästa hälsningar

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?