Post entry

Epiceptisk midsommarkrönika, beska eller söta droppar Talley?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Förra årets PP på midsommarafton fick många av oss att hosta upp sillen och nubben. Sedan hände följande... Glad midsommar! el julio

Ett år har gått sedan de beska dropparna rann ner för strupen. Jag hänvisar förstås till PP:n som trillade ner från klar IDIS-himmel. Allt eftersom de beska dropparna rann ned, det blev några stycken började ett behagligt lugn att infinna sig. Men vänta nu, detta är bara en brygga tills de stora kulorna från IDIS börjar rulla in. Vi pratar ju om ett "unmet medical need" här. Patienter och läkare världen över kommer att stå på kö. Epicept är kassaflödespositivt om ett halvår? Därefter följde mer eller mindre vilda uträkningar och jag var sannerligen en av vildarna. Sedan kom citatet "indeed some sales" från vår vän Jack och "some" kan uppenbarligen betyda allt från en förpackning till... vad som helst. I dagsläget lutar det mer åt en förpackningen en vad som helst via IDIS.

Nästa kapitel blev specket inför Myrx presentation av Azixa i november och visst kom resultaten, helt ok sådana också men glöm någon påverkan på kursen, både Myrx och Epicept har backat sedan dess. Här trodde många, även jag att en milstolpe låg och lurade runt hörnet, kanske december 2009. Nja, vi får se hur det ser ut december 2010 istället men fan vet.

Kassan sinar igen. Men framförallt hänger ett avnoteringshot över Epicept och molnen på himlen hopas igen. Vi är nu inne i januari månad och fåglarna kvittrar om en potentiell lösning på problemet. Och nej, fåglarna kvittrar inte bara om nödlösningen "omvänd split", även annat, trevligare saker är på gång. Ett avtal, äntligen för Ceplene. Och visst landar det där, vacker och gnistrande som en kall vinterdag. Kursen stiger med ca. 30 procent avtalsdagen vilket får ses som en besvikelse av många av oss, inkluderat jag själv. Troligen är den låga up-fronten en viktig förklaring till den uteblivna rusningen som i slutändan inte löser problemet med den svaga likviditeten. Vad Epicept har fått är istället ett baktungt avtal med diverse milstolpar (som är rätt höga) samt bra royalty (fåglarna igen) på försäljning. Vad många inte såg i början också är att avtalet är större än vad vi först såg. Det är i princip ett världsavtal Meda har skrivit utom Nordamerika. Finns det ingen därute som vill spekulera om när Meda ansöker om försäljningstillstånd i Japan och Kina? Så vitt jag vet är arbetet i full gång. Nåväl, avtalet kom och med det en liten rusning sedan faller vi tillbaka igen och efter det kommer…

ATM

Och brandfilten placeras över Epicept så effektivt att elden helt falnar. NP-1 har fått orphan drug status av FDA. Försäljningen har inletts, först i UK, sedan Tyskland, Spanien och ja det fortsätter så med ett effektivt Meda bakom spakarna. En första milstolpe har utbetalats och så vidare och kursen har rusat? Inte? Nej, ATM har effektivt sänkt kursen med, äh, så högt kan jag inte räkna… Var då detta ATM – paket en grav missräkning från ledningen eller låg det/ligger det något annat bakom? Jag hör till skaran som tror på det senare men jag ska inte förneka faktum. Bolaget har sett till kursen misshandlats till en blodig pöl av detta ATM – program, varken mer eller mindre.

Nuläget.

Epicept har nu försäljning igång via MEDA. Det är förstås strålande och intäkterna kommer så småningom. Vad som händer med NP-1 spekuleras det kring, Thorwald är en av dem som nu hävdar att det är klart och att avtalet är värt 17 miljoner dollar i up-front. Fan trot…Male Nurse har myntat ett favorituttryck här på forat: ”Ceplene är som potatis – funkar till det mesta” Det verkar som han har rätt. En mängd studier mot olika indikationer tycks vara på gång så värdet av Ceplene kan på sikt bli enormt. I vassen lurar Croilbulin, Azixa och några till potentater (nyheter på gång).
Och så har vi det här med kassan då… Beska eller söta droppar i år Talley?

Disclaimer:
Mot bättre vetande har jag nu ägt aktien med ett uppehåll på fem börsdagar i november 2009 sedan våren 2008. Jag är en glad amatör vars råd ingen med förnuftet i behåll skall följa. Jag sitter, mot bättre vetande, på insikten (fåglar som kvittrat) att vi snart har en kurs upp mot 30 kr eftersom de positiva nyheterna (finansieringen) snart trillar in. Härliga tider, strålande tider, sommartider…

Kram på er alla!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?