Post entry

Epicept webcast kommentarer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept fortsätter att vara under mycket hög omsättning i Stockholm och idag innan stängningen höll man en företagspresentation på BMO Healthcare 2007 Investor Conference i New York. Ett par intressanta saker framkom.

* Ytterligare en omfattande studie hade blivit publicerad där IL-2 inte visat effekt som monoterapi för remissionsbehandling av AML. Därmed har man nu kompletterat sin egen fas III-studie med åtta separata för att styrka den ansökan som är under behandling. Sammanlagt har 1.700 patienter testats med IL-2 utan framgång.

* Från 180 dagars protokollet hade man fått en handfull frågor varav två var frågeställningar om efter ett godkännande. Man fortsätter vara positiva till ett godkännande.

* Bolagets tidsplan är en muntlig utfrågning under andra halvan av första kvartalet följt av ett utlåtande från EMEA. Ett godkännande från EU förväntas under andra kvartalet 2008.

* På frågan hur Ceplene skall komma säljas i EU svarade Jack Talley att det sannolikt kommer bli en partner, medan Epicept kommer vilja behålla rättigheterna i USA.

* För EPC2407 som precis avslutats i fas I var doslimiterande orsaken högt blodtryck, vilket i sammanhanget får anses som bättre än annat.

* NP-1 DPN data förväntas tidigt i Januari 2008 och PHN studien mot slutet av första kvartalet. Jack Talley räknar med ett partneravtal om någon av dessa utfaller till belåtenhet.

* Azixa milestones förväntas vilken dag som helst.

Sammantaget en bra presentation med bra information. Underlaget är starkt för ett godkännande av Ceplene och det låter som om att bolaget är i långt komna partnerdiskussioner. En spekulation till partner är Novartis som redan är med på planen med att tillverka och sälja Proleukin (IL-2). Proleukins patent föll i fjol och ett rimligt gynnsamt avtal med snabb ramp-up med bra marginaler är möjligt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?