Post entry

Epicept - Vara eller icke vara?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Igår, gjorde jag som många andra och lyssnade igenom telefonkonferansen efter Q1 rapporten som kommit in tidigare på dagen. Några av de positiva inslagen av konferansen punktar jag upp nedan.

  • Kombinationsstudie mot MDS med läkemedlet Vidaza förväntas sätta igång under innevarande år. Patienter i USA är 10 000 - 15 000 varje år. Jämfört mot CML (kombinationsstudie med Gleevec) kan man förstå varför man lagt tyngden på MDS då CML "bara" drabbar 5 050 personer årligen.
  • Fas IIb studien för NP-1 mot indikationen CPN förväntas vara full rekryterad under innevarande kvartal, dvs Q2.
  • FDA ansökan för Ceplene förväntas som plannerats skickas in under Q2.
  • Efter att bolaget erhöll Orphan-drug status på NP-1 för indikationen PHN så har värdet på preparatet ökat.
  • Kostnadsnivåerna hölls på samma nivå som föregående kvartal.
  • Efter 8 ronder med Health Canada har man fått ett preliminärt datum för beslut om Ceplene i kvartal 4.
  • Crolibulin studie Ib förväntas dra igång under innevarande år.

... och några av de negativa punkterna.

  • Kassan beräknas räcka kvartal 2 ut och inte mycket mer
  • ATM programmet har visat sig vara en dålig finansieringslösning då handelsvolymerna är för låga för att inte påverka kursen.
  • Andra finansieringslösningar undersöks så som NE, PP eller lån.
  • Intäkterna från IDIS "named patient program" var fortfarande obefintliga.
  • Meda har lagt munkavel på EpiCept för att ange några försäljningsprognoser för Ceplene.

... och mina generella synpunkter och tankar.

Sen min höjda rekomendation köp (avvakta) så har bolagets aktie utveckling lämnat mycket att önska. Vi befinner oss ånyo på en årslägsta nivå samt en nivå som inte går att finna om man tittar tillbaks förän 2008. Det är bara konstatera att rekomendation blev lagd för tidigt.

I övrigt så valde bolaget att inte redovisa sin milsten på 3 MUSD i januari som en inkomst under Q1. Bob Cook åberopade speciella regler om redovsiningsprinciper för denna typ av inkomst och att den skulle ses till hela produktens livslängd. Detta påverkade det redovisade resultatet negativt med -3 miljoner. Kassan däremot redovisade bara en minskning på -1,5 miljoner jämfört mot föregående kvartal. Bolaget har även lyckats öka sina licensinkomster till 0,2 miljoner som är en ökning med 100% från föregående årstakt.

Framåt så har vi i närtid om dryga månaden presentation av Azixa fas II av Myriad. Vi har inlämning av FDA ansökan att vänta samt meddelande om fullrekryterad fas IIb av NP-1. Vi kan också förvänta oss att bolaget tar in mer kapital genom PP, NE eller lån. Spekulativa intäktsströmar under året är en upfront betalning vid licenstecknande av preparatet NP-1, ett ensiffrigt medeltal (milj.) för första dosering av en patient i fas III för Azixa, Ceplene försäljning EU.

Med rådande turbulens på börserna samt det faktum att aktien nu befinner sig på årslägsta noteringar får man noga överväga förhållningssätt. Min investeringshorisont är kvar på 2 år, jag behåller, samt ökar under perioder vid låga nivåer. Förvänta er en turbulent tid, där årslägsta noteringar kan avlösa varandra, alternativt att aktien handlas kring årslägsta tills finansieringsfrågan är löst.

Mvh Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?