Post entry

Epicept - Uppskjutning pågår?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den senaste tidens handel i aktien Epicept har uppvisat märkliga tendenser institutioner som GSI/MLI har nettosålt aktier till ett värde av ~15 miljoner kr den senaste månaden. Aktier som utan märkbar kurspåverkan har plockats upp av andra investerare.

Men senaste veckans handel kom en av mig förmodad institutionell investerare ikapp dessa investerares dumpningar, nämligen SEB's köp till läkemedelsfonder. Samtidigt som de enskilda köpen av SEB motsvarar GSI/MLI sälj med lite råge står aktien inför ett utbrott.

Men vilket håll? Av källor vet vi att Meda för pågående prisförhandlingar angående Ceplene på den europeiska marknaden och uttalanden som att lansering är "imminent" (nära förestående) så kan vi väl anta att detta är den enskillt viktigaste triggern i närtid. Ett steg som borde ge skjuts upp då en så tidig lansering hade ingen räknat med och uttalanden från Epicept i samband med partneravtalet var att inga märkvärdiga intäkter skulle förväntas i år, något som ändras väsentligt ju tidigare lanseringen blir.

Framgent har vi kvar Azixa fas II 4-8 juni, NP-1 partneravtal samt intressanta "SEC filings" som visar på om försäljning/utspädning kommer göras av ATM programmet eller om man avstår helt på grund av andra närstående intäkts strömmar.

Dramat som är Epicept fortsätter och jag tänker inte missa nästa avsnitt.

Mvh Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?