Post entry

Epicept uppdatering!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept har de senaste åren fått pusselbitarna på plats. Först kom godkännande för Ceplene i EU sen kom partneravtalet med Meda som har lyckats med att lansera Ceplene i Storbritannien, Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien och med Spanien, Frankrike på tur. Godkännande av Ceplene i Israel kom 2010-12-21 som får ses som en stor seger för Ceplene mot FDA.

Np-1 står klart för fas III studier med orphandrug status.

Azixa står klart för fas III studier med partnern Myrexis med orphandrug status och går mot två indikationer varav en sista fas IIb är startad.

Ceplene har erhållit orphandrug status, och en av Europas mest framstående hematologer har förklarat att behandlingen med Ceplen får ses som ett paradigm skifte. Ceplene står med i svenska riktlinjerna för behandling av AML, och Ceplene blev uppmärksammat i två olika rapporter från godkända läkemedel i EU 2008. I en publikation i mednous så var Ceplene en av tolv läkemedel som kommer förbättra folkhälsan, EMEA klargjorde att Ceplene är den ända medicin för underhållsbehandling av vuxna med Myeloid leukemi.

Ceplene har även visat behandlingsekonomiska fördelar i en rapport gjord i Storbritannien.

Crolibulin startar nu en fas II studie som NCI sponsrar och står för kostnaderna, det var planerat med en fas 1b studie, men dom valde att ta den upp i en fas II studie direkt.

Utvecklingsplattformen ASAP som har tagit fram Azixa och Np-1 kommer få ett stort värde när den visat proof of concept.

Enligt senaste Pmet idag! Bolaget har två andra kandidater onkologiläkemedel för närvarande är i klinisk utveckling som upptäcktes med hjälp av egen teknik och har visat att agera som vaskulära störningar agenter i en rad solida tumörer.

2010-11-05 Kom bolaget med ett pm där målet för finansieringen av bolaget fram till 2012 inte skulle bli av nyemitterade aktier utan nått form av lån, som skulle vara klart i slutet av december.I samma pm så kunde man även läsa att Epicept erhållit 750 000 dollar från en amerikansk myndighet Som är till för att gynna projekt som visar rimlig potential till nya terapier för områden med ouppfyllda medicinska behov.

2010-12-01 Fick Kristoffer Hellstrand grundaren till Ceplene ett heders pris för sin forskning som ger hopp för leukemipatienter att förhindra återfall i en allvarlig sjukdom, 23 års arbete och mycket stort tålamod var juryns anledning till hedersomnämnandet.

2010-12-08 kom Rodman & renshaw med rekommendationen outperform på Epicept med en riktkurs på 13:72 kr Vilket implicerar en betydande uppsida.

2010-12-10 Tillkännagav Epicept av en ny analys som stöder Ceplenes gynnsamma effekt på överlevnad och sin verksamhet med il-2.

2010-12-15 NCI har initierat en fas II studie med Crolibulin som är helt sponsrad av NCI.

Saker som händer och kommer inom kort:

VD Jack Talley kommer presentera Epicept på två olika konferenser den kommande veckan.
Den ena på onemedforum den 11 jan klockan 9.15 Pacific tid, den andra på 2011 Biotech showcase den 12 januari kl 10.45 pacific tid.
- Np-1 resultat från sista fas II
- Löpande royalty från Meda.
- Beviljad fast track,
- Lansering Ceplene i Frankrike, Italien, Spanien
- Np-1 partneravtal trolig uppfront ca 20 miljoner dollar,

Saker som kommer att hända inom två år:

- Azixa milestone 5 miljoner dollar,
- Meda regulatory milestone 5 miljoner dollar utlöses när EMEA tar bort marknadsföringsgränsen på patienter över 60 år.
- Meda milestone 10 miljoner dollar som utlöses till Epicept när Meda når en försäljning på 50 miljoner dollar.

- FDA Godkännande av Ceplene

Meda milestone 20 miljoner dollar som utlöses till Epicept när Meda når en försäljning på ca 100 miljoner dollar.

Investera i bioteknik är förenat med stora risker så vill du ha liten risk så har du inte här att göra.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?