Post entry

Epicept till observationslistan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept som länge så ut att gå emot en lysande framtid med ett preparat som enligt bolagets ledning skulle godkännas av den europeiska läkemedelskommitéen i mars/april har nu blivit flyttad till obs-listan av Stockholmsbörsen. Även en avnotering på Nasdaqbörsen är nära förestående för bolaget.

Anledningen till observationen i Stockholm är att bolaget är i en prekär ekonomisk situation och behöver tillskott i kassan inom några veckor. Detta har inte varit något nytt för bolaget dom senaste åren, men då fanns helt andra förutsättningar med Ceplene. Frågan nu är om det finns investerare som är intresserat av att sasta ytterligare kapital i ett allerede sargat bolag med en mycket tveksam framtid framför sig. Många har under en längre tid, undertecknat inkluderat, varit positiva till bolaget och spått ett kommande läkemedel på marknaden.

Senaste veckans uppgång i Epicept borde kanske vara en signal för många som fortfarande ligger kvar i aktien att gå ur nu och avvakta den finansiella situationen i bolaget. Även om bolaget har många intressanta läkemedelskandidater förutom Ceplene måste man få in mer kapital.

Det är mitt tips för tillfället.

Trevlig lördag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?