Post entry

Epicept - Sol eller pannkaka

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Upploppet närmar sig för bolaget EpiCept med en inlämmnad ansökan till FDA och antalet beslutsdagar kvar som nu är nere på 9 st. Så frågan är om det blir upp som en sol eller ner som en pannkaka?

Bolaget EpiCept är inne på spurten och frågan är om man kommer falla på mållinjen igen. Det finns en rad positiva budskap som ej ännu kommit till den allmäna marknadens kännedom som tyvärr ej är relaterat till FDA's bu eller bä, men ändå kan vara intressant för gemene man.

Först och främst har den Svenska AML gruppen årsmöte i oktober där man ska diskutera om en uppdatering av riktlinjerna för AML samt diskutera Ceplene, det framgår av kallelsen. Detta ligger i linje med de budskap som via mailkontakt förmedlats att förhoppningar finns att AML riktlinjer kommer börjas uppdateras under hösten/vintern land för land. Vid årsmötet skall Mats Brune som också var studieledare för fas III studien förespråka Ceplene och en motpool återstår att bli annonserad.

Vidare så har det framkommit via institutionella ägarlistor att ytterligare institutioner köpt på sig medelstora poster av bolagets aktiestock. Som tidigare meddelats, bl.a. av mig så har Highbridge Capital Management och Dafna Capital Management köpt på sig poster. Däremot enligt de senaste listorna så går det även att finna att Jay Jeffrey (Great point Partners LLC) köpt 768 tusen aktier, Blackrock Fund 102 tusen och Morgan Stanley 63 tusen. Sammantaget kan man utifrån dessa senaste uppgifter se att det institutionella ägerskapet nu utgör 15,81% av den totala aktiestocken samt kan man se att fonder utgör 2,54%. Avanza äger fortfarande en stor del på 13,44% dock har den minskat sen högsta noteringen.

Ytterligare intressant information framgår av programmet för The 1st World Congress on Controversis in Hematolgy (COHEM) som kommer hållas i Rom den 2-5 september. Där ska Dr. Alan K. Burnett tala om "About targeted therapis in AML: Have standard treatments reached their limits?". Där Burnett menar på: Ja och B. Löwenberg ska förespråka nej.

Man kan även hålla ögonen på datumet den 24 oktober då kommer ELN hålla ett möte angående "New Benchmarks in Leukemia". Klockan 10:50 i session 5 kommer det diskuteras om "The new AML management recomendations on behalf of the ELN". Mötet kommer hållas i Wien i Österrike.

Sen vill jag bara nämna att jag har haft kontakt med Scottish Medicin Consortium som mycket riktigt bekräftar att dom mottagit en ansökan som återstår att ta ställning till gällande Ceplene. Dock framgår även på deras hemsida, trots att ambitionen är 12 veckor, att det råder förseningar pga ökad arbetsbelastning (många ansökningar) på 1-2 månader. Så ett besked kan med största sannolikhet förväntas senare i år.

Sist men inte minst, ytterligare en investerarkonferans, denna gång OneMed place, tidpunkt: Januari, plats: San Fransisco.

Länkar:
http://www.nasdaq.com/asp/holdings.asp?symbol=EPCT&selected=EPCT&FormType=Institutional
http://www.dailyfinance.com/company/epicept-corporation/epct/nas/institutional-ownership
http://www.comtecmed.com/cohem/2010/TimeTable.aspx
http://www.leukemia-net.org/content/e35/e202/items/@23/ELN_programme_final.pdf
http://www.onemedplace.com/blog/archives/5930

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?