Post entry

Epicept - Snaran dras åt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget Epicept står inför ett vägskäl där ett alternativ är en reverse split i storleksordningen 1:2 - 1:4 och en riktad eller publik nyemision eller ett avslutande kring den partnerförhandling som just nu pågår för deras godkända preparat Ceplene.

Att bolaget har ett värde som vida överskrider dagens börsvärde är det inte många som tvivlar på. Dagen börsvärde på dryga 0,5 miljarder kr reflekterar inte rättvist försäljningspotentialen i deras olika preparat. Med Ceplene, en unik orphan drug för behandling av CR1 AML har en marknadspotential om 200 miljoner USD diskuterats vid peak-sale. Bara detta borde få upp börsvärdet en bra bit. Men efter 1,5 år av förhandlingar med potentiella partners har ett avtal lyst med sin frånvaro.

Vad som diskuteras mindre, som är än mer intressant är för det första Ceplenes effekt som imunförsvarshöjande preparat, vilket gör det till en het kandidat för diverse kombinationspreparat varav vi fick smakprov på två kombinations studier som ska startas i veckorna som varit. Det som diskuteras än mindre är smärtlindrings krämen NP-1 som för närvarande ligger i fas III. Detta preparat har studie efter studie visat på en revolutionerande effekt på neuropatisk smärta, en åkoma som årligen drabbar miljontals människor. Det man som investerare måste ha koll på är vilka konkurenter det finns inom området, och för närvarande är behandlingen av denna åkomma ett preparat i tablettform som har en rad biverkningar. Nyligen dök det också upp information om ett preparat som angriper problemet via ett plåster. NP-1 har hittills uppvisat inga eller få biverkningar vilket gör detta preparat högintressant för bolag med inriktning för smärtbehandling. Marknaden ligger i storleksordning 2-5 miljarder per år.

Nyligen har det komunicerats från bolaget att de parallellt med partnerförhandlingar om Ceplene även har diskutioner med flertalet parter som visat intresse för NP-1.

Sammantaget måste man säga att även med eventuell risk för split och en riktad NE kan 2010 bli ett riktigt guldår för detta lilla bolag och generera två guldkantade avtal för Ceplene och NP-1. Med intäktsmöjligheter och up-front betalningar får vi kanske se detta bolag generera sin första vinst i kommande kvartal. Mycket intressanta tider framöver trots att kursen för närvarande blir misshandlad av öreshandel, blankare och skatteplannerare.

Mvh Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?