Post entry

EpiCept - Senaste nytt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aktien har under senaste tid konsoliderats vid en trendkanalsbotten och ett utbrott upp från nuvarande nivå ses som trolig. Aktien är fortfarande mycket volatil och känslig, men HI representerar en period med ett intensivt nyhetsflöde för bolaget. Vid ett negativt nyhetsflöde kan aktien gå ner till tidigare botten nivåer på 12,6 (4,2).

Närmaste nyhetsflöde blir kvartals-/årsrapport (25/2), följs av telefonkonferans.

I fredags 19/2 höjde Den danske bank riktkurs och estimat för Medas nya läkemedelsprodukter, därmed tror DDB på en högre årsförsäljning av preparatet Ceplene för remissions behandling av AML. Årsförsäljningen har estimerats till 100 miljoner dollar i Europa, varav EpiCept har en två siffrig eskalerande royalty. Samt även milstensbetalningar som är försäljningsbaserade vid 50 resp. 100 miljoner dollar Dessa uppgår till 10 och 20 miljoner dollar. Vid lansering av produkten på en stor europeisk marknad utgår även 2 miljoner USD.

Övrig pipeline Företaget Myriadpharma ska rapportera 2 st fas II studier av preparatet Azixa i början av Juni. Kring NP-1 förhandlas det om partneravtal. Resultat för en fas III studie förväntas i slutet av året och liknande preparatet Lidoderm förväntas komma in med en försäljning kring 750 miljoner dollar idag (rapport med efterföljande telfonkonferans av Endo 22/2). Crinobulin väntar på att få tillstånd beviljat av IRB för att fortsätta i fas Ib.

Något som kan ses som besynerligt är att EpiCept's NPP program via IDIS nu kan rapportera försäljningsresultat för preparatet Ceplene. Något som marknaden inte förväntar sig något spektakulärt av, inklusive jag. Däremot ska VD Jack Talley ändå ställa sig i talar stolen i början av mars och prata om just NPP program. Kan hända att Q4 överaskar positivt när det kommer till försäljning något som dock inte förväntas påverka resultatet för kvartalet nämnvärt. I Q4 rapporten ska även en uppdatering kunna läsas angående deras affärer med Endo, dvs Lidoderm och Lidopain.

Nuvarande börsvärde är 100 MUSD.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?