Post entry

Epicept - reflektion från dagens webcast

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om vi bortser från Jack Talleys relativt svaga insats idag och tittar på vad vi faktiskt fick reda på istället.

Idag fick vi priset för Ceplenes försäljning via IDIS. Det är satt till hela 31 500 Euro. Tidigare har Epicept angivit att Epicept skall betala en "fee" till IDIS för försäljningen via "namened patient programmet". Om vi är konservativa och antar att denna avgift är väldigt hög, säg 11 500 Euro så hamnar vi på en intäkt för Epicept på 20 000 Euro per patient.

Räknar vi om 20 000 Euro till dollar så hamnar vi på 28 702 dollar i intäkt per patient till Epicept. Tidigare har Epicept kommunicerat en burnrate om 1,5 miljoner dollar per månad vilket motsvarar en total årskostnad på 18 miljoner dollar. Dividerar vi årskostnaden med försäljningsintäkten som jag har uppskattat till 28 702 dollar per patient så behöver Epicept nå 627 patienter på årsbasis för att nå break - even.

Är 627 patienter en rimlig och uppnåelig siffra baserat på försäljning runt om i världen exklusive USA? Jag anser det och jag anser att denna enkla beräkning visar vilket värde Ceplene faktiskt har. När det gäller partneravtalet så tror jag att det är precis det som Epicept och BP "bråkar" om.... Båda parter känner till värdet. Båda parter vill ha en stor del av kakan...

En annan sak som nämndes i förbigående var att Epicept har en starkare kassa än vad de någonsin har haft tidigare enligt Bob Cook. DiTv kanske ska göra sin hemläxa där...

Min intiala besvikelse har återigen förbytts till att övergå till vänteläge igen. För min egen del behöver jag inte pengarna som jag har investerat i Epicept för överskådlig tid vilket innebär att jag har tid att vänta. För andra som hade tänkt sig snabb utdelning är nog besvikelsen större.

I slutändan tror jag att det kommer att läggas bud på bolaget. Allt annat skulle vara en överraskning för mig.

Tankar?

mvh

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?