Post entry

EpiCept - och var är fonderna?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett vanligt förekommande diskussionsämne på våra större börsforum är om och när fonder och andra större investerare ska ta plats i EpiCept. Detta blev på nytt aktuellt då EpiCept genomförde sin omvända split, vilket många såg som ett tydligt tecken på att fonderna skulle ta plats.

Nu är inte verkligheten riktigt så enkel. Hur enskilda större aktörer handlar vet jag inte. Deras filosofier och strategier skiljer sig säkert lika mycket som din och min. Fonderna däremot är jag övertygad om väntar med att ta plats tills dess EpiCept visar stabil vinst och kassaflöde. Anledningen är enkel - fondförvaltarna förvaltar andras pengar och har naturligtvis inte råd med några chansningar. För att sno Pasquals liknelse - skulle du själv kunna motivera för dina investerare att du ville satsa deras pengar i ett bolag som aldrig gått med vinst och har gjort NE till vardagsmat?

Nu är jag i grunden positiv till EpiCept och tror att man inom 12-18 månader är framme vid lönsamhet och kassaflöde. Då blir man sannolikt också intressanta för diverse småbolags-, tillväxts- samt kanske även läkemedelsfonder.

Så mitt tips är - så länge bolaget saknar kassaflöde får vi stå ut med att Nordnet och Avanzakunderna står för 75 % av all handel.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?