Post entry

Epicept och kommunikation ;O/

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Gårdagens press där Epicept säger att man ska lägga ner dom tidiga forskningsprojekten som man har och fokusera helt och hållet på Ceplene och dom projekt som är i klinisk fas gjorde många rådlösa och förvirrade. En del analytiker hade helt motsatt uppfattning om hur det skulle tolkas. Rättigheterna till dom tidiga utvecklingsprojekten finns kvar enligt VD men att det inte är läge att fortsätta med dom i den dåliga finansiella miljön som man befinner sig i. Dom är nog i gott sällskap där, med många andra bolag .....

Tolkningar som att det inte finns bolag som är intresserade av att ingå partneravtal med Epicept ang Ceplene gjordes och det mesta och dom flesta tolkade gårdagens press negativt och aktien såldes ner kraftigt. Att sälja aktierna nu känns helt enkelt fel då man de facto har en klar medicin för marknaden. Hur många av dom andra mindre biotechbolagen bolag kan visa upp det idag ?? Många är fortfarande ljusår från marknaden och kommer att bränna pengar en lång tid framöver.

Idag så säger VD att man "närmar sig ett beslut om partneravtal" och att ,man räknar med att börja sälja Ceplene i Europa tidigt 2009. Detta måste tolkas positivt.

Att man närmar sig ett beslut tolkar jag som att det finns flera intressenter som vill ingå något slags avtal med Epicept. Jag tolkar det inte som att man fortfarande sonderar terrängen efter möjliga partners utan att det är Epicept som nu håller i taktpinnen. Visst, bolaget har en mycket ansträngd ekonomi men, bolaget har en ny medicin som kommer att sälja för 150-200 musd årligen och att den skrala ekonomin skulle fälla Epicept på sluttampen tror jag inte på.

Dom kommer att skaka fram dom medel dom behöver på ett eller annat sätt tills försäljningen kommer igång. Efter att försäljningen har kommit igång får vi ett positivt kassaflöde och bolaget går in i en annan fas. Övriga substanser som bolaget har är ju värderingsmässigt helt värdelösa om man tittar på bolagsvärdet. Ceplene är ju esset i rockärmen och när man har spelat ut det så kommer vi att hitta några några nya jokrar i den andra ärmen i bl.a NP-1 och Azixa....Let the games begin ladies and gentlemen...

Det hela börjar likna Tanganyika oils försäljning där många trodde på ett tillbakadraget bud p.g.a det låga oljepriset och nu tolkar många Epicept på liknande sätt, där man helt enkelt inte tror dom kommer att lyckas i sina ansträngningar att hitta en partner och att bolaget kommer att dö sotdöden p.g.a ekonomin.

Jag tror att Epicept kommer att visa upp ett avtal med en partner och då får vi en upfront betalning och sedan får vi veta hur stor royaltyn på försäljningen av Ceplene blir. Hög upfront ger en lägre royalty och vice versa. Vilken deal Epicept väljer återstår att se och jag behåller naturligtvis mina Epicept.

Epicept har problem med kommunikationen till marknaden och de finns en del att jobba på där om man säger så. Dagens press skulle naurligtvis ha skickats redan igår tillsammans med det första om nedläggning av tidiga projekt, personalneddragningar och försäljningen av ASAP....Mycket tankemöda hade sparats till annat...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?