Post entry

Epicept - Nytt årslägsta

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Igår handlades Epicept ner till nytt årslägsta, som lägst låg aktien på 4,29 men handlades upp något för att landa på 4,31. Bolaget är nu värderat till under 50% av peak-sale prognoser för deras läkemedel Ceplene, på ett år. Läkemedlet förväntas ha en försäljning på ca 1 miljard SEK / år. Intäkterna som tillfaller Epicept beror på royalty som kommer att utgå. Som "tumregel" inom branschen brukar 25% användas för teoretiska beräkningar.

I spridd inofficiell och officiell kommunikation indikeras att partnerförhandlingarna rörande Ceplene är inne i sitt slutskede, däremot får man ta i beaktande att partnerförhandlingar föll på målsnöret så sent som i juni. Då rådde en oenighet hos den aktuella partnern, om den ekonomiska intjäningsförmågan för läkemedlet och partnerförhandlingen gick i stöpet. I samband med den senaste web casten så förmedlades att en tidigare potentiell partner nu kommit tillbaka till förhandlingsbordet efter att detta företag genomgått en omorganisation. Om det är samma partner som tidigare är ännu inte känt.

Även har viss obekräftad mail konversation med bolagets kommunikations ansvarige Robert Cook, indikerat på nedanstående påståenden

  • Strategin är fortfarande att finansiera 2010 års verksamhet med up-front + royalty
  • Den om diskuterade split som diskuteras är en säkerhetsåtgärd och har utlysts till de sista dagarna som aktien måste handlas över 1$ för att fortsätta sin nasdaq listning och kommer bara användas om absolut nödvändigt.
  • ELN bearbetas och kommer att bearbetas med den framtida partner för att revidera sina riktlinjer för behandling av AML

Jag har själv mailat med Bob och fått en del information, bland annat att ELN utarbetade sina riktlinjer innan Ceplene blev godkänt och att bolaget (+ partner) kommer arbeta för att uppdatera dessa.

I senaste web casten meddelades också att bolaget är i centrum för en eller flera "due dilligence". Från wiki:

"Företagsbesiktning, eller due diligence, är en arbetsprocess och metod för att samla in och analysera information om ett företag inför ett företagsförvärv eller andra strategiska förändringar."

Detta brukar ses som ett sista steg i en/flera förhandlingar att beakta är också att olika potentiella partners var på olika platser i förhandlingsprocessen.

Efter att se att aktien nu ligger på den exakta kurs jag köpte in mig på i augusti för 1,5 år sedan kan man konstatera att alternativkostnaden blivit relativt hög, men än är inte facit på plats då ett partneravtal kan ge kursen en skjuts upp i 100-tals procent. Köp som chans rekommenderas efter påläsning om bolaget och dess risker.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?