Post entry

EpiCept - NYSSA

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ytterligare en bolagspresentation lagd till handlingarna denna gång på den fjortonde NYSSA konferansen i New York. Aktien svarade med ett ras på 13,39% i USA och stängde på dagslägsta om man räknar hela cent. Därmed satte aktien också ett nytt ATL för i år på blygsamma 0,3321$ motsvarande ca 2,33 kr. Jämfört med Sveriges stängningskurs på 2,75 är det i nuläget ca -14,86% ner till USA kursen. (1$ = 7,01 kr).

Vad kom då fram under NYSSA konferansen. Sammanfattningsvis:

  • Kanada ansökan har dragits tillbaka pga avsaknad av dataskydd
  • NP-1 avtal inte troligt innan årskiftet

Kanada ansökan var kanske ingen direkt nyhet då det spekulerats om det förrut på forum och bloggar efter domen i rättsfallet publicerades att EpiCept får avslag för dataskydd i Kanada vilket i sin tur skulle leda till att konkurrenter kan skapa generika. Dock kom beslutet som en spark i magen på en redan liggande efter USA beskedet om ej godtagen ansökan.

NP-1 avtalet blir som uttalats i tidigare pressmeddelanden troligen förskjutet något in på det nya året. En avtalsprocess är som bekant tidsmässigt svårbedömt och ytterligare förskjutningar kan alltid komma.

Dessa "nyheter" tillsammans med överhängande risker kring finansieringen bäddar inte för en bra decembermånad då förlustaktier ska kvittas mot vinster. Det som i princip varit fog för en investering, ett nära förestående avtal, blir förmodligen senarelagt. En orsak som med stor sannolikhet skulle hållt upp aktien en aning i "kvittningstider."

Någon ljusglimt kan komma innan året är slut... nyheter om Crolibulin fas Ib, avslutning av fas IIb NP-1 CPN, inlämning av IND för EP1013. Dock kan alla dessa dröja likväl till Q1 2011.

/Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?