Post entry

Epicept - När nås break - even?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag har epicept en burnrate på 1,3 miljoner dollar per månad enligt bolaget. Hur många patienter måste bolaget sälja Ceplene till för att uppnå break - even?

I samband med stämman i Stockholm nämnde Jack Talley att behandling med Ceplene för patienterna kommer att hamna på cac. 3-4 tusen dollar per månad. Om vi för enkelhetens skull antar att slutpriset blir 3 500 dollar och halverar denna summa så landar vi på 1 750 dollar i intäkt till Epicept per patient och månad, resten går till Idis som tar 50% av försäljningsvärdet vilket är en bra affär för idis om min gisssning är korrekt.

Hur många patienter behöver behandlas månadsvis för break-even enligt ovan? Svaret är 743 patienter! Inte så högt mål om ni frågar mig med en möjlig marknad för läkemedlet i över 100 länder.

Kan Epicept bli kassaflödespositivt redan i år? Det finns en god möjlighet anser jag.

Vidare så har jag har mkt svårt att se en läkare med den etiska koden inpräntad i ryggmärgen låta bli att beställa Ceplene till sina patienter. Det skulle förvåna mig således om det inte kommer in en hel del beställningar från länder i Europa som har ett fungerande försäkringssystem för landets medborgare såsom England, Tyskland och Sverige. England och Tyskland är förstås de stora marknaderna och det finns givetvis stora möjligheter att vi passerar 1 000 patienter redan i juli bara för Tyskland och England... Att sedan ledande hematologer i Europa rekomenderade EMEA att godkänna Ceplene stödjer förstås min poäng ytterligare. Har de lyft fram Ceplene till ett godkännande så ska de väl även köpa läkemedlet nu när det är tillgängligt. Sunt förnuft om ni frågar mig.

Sedan är det förstås svårt att sia om procent hit eller dit, det kan vara bättre och sämre än ovan angivet exempel. Poängen är att det inte krävs särskilt många patienter för att Epicept skall nå betydande försäljningsintäkter snabbt! Cancerläkemedel har vanligtvis en brant försäljningskurva och Epicept/Ceplene är redan kända hos hematologerna i Europa. Vem tror att de väntar på ett BP-avtal för att behandla sina patienter?

När det gäller nyhetsflödet från bolaget så kan vi förvänta oss fortsatt hög takt på inkommande nyheter. Det skulle inte förvåna mig om vi redan nästa vecka får pm om att de första patienterna, troligen i Tyskland och England har påbörjat behandling med Ceplene. Denna trigger i närtid kommer givetvis att knuffa upp kursen många procent som en pskyologisk lättnad för marknaden.

Vi vet även att Epicept kommer att lämna in ansökan för godkännande i Kanada senare i sommar och att de kommer att delta i världens största hematologkonferens till hösten i USA där Ceplenes skall lanseras globalt. Vidare så vet vi att Ceplene i höst går in i fas 111 studier mot ytterligare indikatorer och nu börjar vi närma oss blockbusterstatus för läkemedlet om dessa studier också blir framgångsrika. Jag gjorde i min analys av bolaget en modest beräkning till PE-1 och kom då fram till en kurs enbart baserat på Ceplene till dryga 12 kronor. Denna estimering är ytterst blygsam och jag tror inte alls på den längre. Vi kommer att se betydligt högre kurser innan årskskiftet.

Slutligen så är kursen på väg uppåt på Nasdaq nu och under västentligt högre omsättning än tidigare. Noterbart är även att amerikanska institut har börjat handla i aktien vilket var länge sedan.

NU är det läge att kliva in ordentligt i detta papper är min ödmjuka åsikt.

Med vänlig hälsning

el julio

ps. sedan har vi ju Azixa, NP-1 och Crinobulin också... men det tar vi en annan gång...

ps. 2 Idag presenteras Ceplene för upp till 8 000 hematologer i Berlin! Bra läge att sälja in sig, inte sant!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?