Post entry

Epicept - marknaden besviken?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Godkväll

Sitter och funderar på hur komiskt det är att många här sitter och väntar på ett beslut som redan är klart - nämligen epicepts möjlighet att få ut ett preparat på marknaden och på så sätt kunna skapa sig bra vinster.

Detta faktum medför funderingar:

- De flesta som känner till bolaget har förmodligen redan köpt in sig i bolaget. Många har gjort det för att följa bolaget under mkt lång tid. Andra för att kamma hem vinst direkt på nästa nyhet, andra kommer minska sitt innehav på nyhet till förmån för andra aktier. Vilka ska då stå för det köptryck som behövs då gårdagens nyhet ska upprepas? Givetvis kommer det på nyhetsdagen finnas kortsiktigt kapital som vill göra snabb vinst. Men min tro är tyvärr att behovet av att ta hem en vinst är stor, iallafall för alltför många för att uppgången ska bli så kraftig.

Bolaget lider av det kanske kraftigaste förtroendeproblemet på marknaden idag. Detta kan naturligtvis utnyttjas och kommer i ett långt perspektiv ha ökat den potentiella uppsidan i aktien. Men jag talar om framtiden, om ett år eller två. Det är då de riktigt stora värdena i epicept kommer att finnas på borden. Först då kommer andra tyngre aktörer ta till sig bolaget och intressera sig för deras produkter och projekt.

Jag vill dra en parallell. Orexo fick sitt läkemedel Rapinyl (Abstral) godkänt av Emea tidigare i år. Marknaden hade i princip listat ut när emea skulle fastställa sin syn på rapinyl. Marknaden hade fått god tid på sig att köpa aktier. och dagen före nyheten stängde aktien på ca 60 kr. Beskedet kom på kvällen vilket gjorde att många kunde förbereda sig. Nästa dag toppade aktien på ca 68 kr. Besvikelsen var ett faktum och marknaden tog ut sin "ilska" på sig själv genom att sälja sälja sälja. Kursen stängde på MINUS dagen då marknaden skulle värdera nyheten. Idag står aktien i ca 42 (en direkt nedgång på ca 40 % från toppen).

- Orosmomentet försvann.
- potentialen ett faktum
- positiva analytiker
- fokus på de andra projekten
- ledningen positiv("vi blir lönsamma!")

Jag är rädd att många som äger Epicept kommer att bli besvikna och att viljan att ta hem vinst på nyhetsdagen kommer att eskalera i takt med de för många överraskande säljtrycket som kommer uppstå.

Jag råder er som äger Epicept att antingen strunta fullständigt i att följa kursutvecklingen den dagen den redan självklara nyheten kommer, alternativt sälja direkt på nyhet för att få möjlighet att återköpa billigare än vad den kommer toppa på den dagen marknaden ska värdera "nyheten".

Summering:
- Bolaget är lågt värderat men viljan att i rådande klimat vilja ta hem en vinst kommer att eskalera. Det kommer inte finnas tillräckligt många köpare som kan fånga upp de eftertraktade vinsthemtagningarna.

M V H

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?