Post entry

Epicept köprekas..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept kommer att lägga fram ytterligare positiva data gällande behandlingen av blodcancersjukdomen AML med Ceplene i kombination med Interleukin 2.

Resultaten från denna fas 3 studie ska presenteras i San fransisco under kommande helg.
Samtidigt så ger Veckans affärer idag en köprek på bolaget med just anledning av det Emea godkända läkemedlet Ceplene. Bolagets värde anges till 250 miljoner kronor i dag och VA menar att enbart Ceplene bör kunna ha ett värde på 1,5 miljarder kronor.

Bolagets skrala kassa är väl en av anledningarna till den mycket låga värderingen men den är ju anmärkningsvärt låg. Epicept har ett läkemedel klart för marknaden och då Europa i första hand men det kommer att följas av flera länder allt efter som. Epicept ser ut som en klar straffspark på dagens kurser och flera av dom stora bolagen håller på med en due dilligence av bolaget. Epicept har ju flera andra kandidater i sin medicinportfölj och dom ges ju inget värde alls och då tänker jag i första hand på Azixa och NP-1. Båda har förutsättningar att bli riktigt stora inom sina respektive områden. Nästan helt bortglömda som dom blivit i skuggan av Ceplene.

Den långa och sega kampen för att få Ceplene godkänt kommer kanske att bära rejält med frukt inom kort, stora som kokosnötter, och det kan nog vara hög tid för dom som ännu inte har köpt in sig att göra det nu.
Många av storbolagen som Pfizer, Merck mfl brottas ju med patent som håller på att gå ut och att köpa upp nya mediciner är ett sätt för storbolagen att skaffa sig nya kassakor. Dom har gott om pengar i sina kassakistor så ett ev uppköp är troligt. Ett litet bolag som Epicept är inget annat än en munsbit för t.ex Pfizer, Merck eller AstraZeneca.

Jag ser Pfizer som den hetaste kandidaten då dom kan området cancer och är i behov av nya läkemedel i just det gebitet. Men å andra sidan så vill väl flera vara med och bjuda på godbiten så jag sätter mig tillbakalutad och inväntar vad ev friare har att erbjuda.

Bruden kläs även i det här fallet och nu måste man vara både döv och blind om man inte ser potentialen i bolaget och dess medicinkandidater.

Epicept kan bli uppköpt likaväl som det kan bli någon form av partneravtal. Det känns ända in i benmärgen att Epicept kommer att bli riktigt bra och för oss som följt Ceplene ända från Maximtiden tycker att det är extra skönt.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?