Post entry

Epicept - Klarlägganden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har varit mycket skriverier om EpiCept de senaste dagarna, så mycket så att inte ens jag hinner läsa allt som skrivs. Till synes har många nya aktieägare tillkommit som hoppade på aktien i en brant stigande uppåttrend. På måndagen föll aktien ner med 24,14% efter 3 dagar i följd av stigande kurs.

Många verkar ha missuppfattat den senaste informationen om positiva meta analyser som visar på en generell överlevnad för AML patienter med Ceplene + Interleukin-2 behandling. Studien, eller rättare sagt analysen är gjord på studiedata från 2004 och har ingenting med att göra den plannerade fas III studien där man ska visa på att Ceplene + Interleukin-2 har en statistisk påverkan på generell överlevnad mot Interleukin-2 allena. Studien som är ett krav från FDA för att få lämna in en ansökan om godkännande är fortfarande i planneringsstadiet och kommer genomföras med start under nästa år efter uttalanden från bolagsledningen. Om något så kan denna Meta analys på tidigare resultat snarare vägleda i studiedesign samt visa på att risken för ett eventuellt misslyckande av en fas III studie minskar. Men faktum kvarstår att det kommer dröja flera år innan Ceplene kommer ut på den amerikanska marknaden, också detta från kommunikation av bolagsledningen. Alltså inte som den uppfattning många nytillkommna alt. gammla aktieägare spekulerar om att detta på något sätt skulle vara en studie i syfte om att ändra FDA's tidigare beslut.

Vidare, så kom R&R ut med en upprepad köprekomendation för EpiCept aktien upp till 2$. För det första, Rodman & Renshaw har vid ett flertal tillfällen hjälpt EpiCept vid kapitalanskaffningar av Private Placement karaktär. För det har Rodman & Renshaw erhållit kompensation dels genom kontantbetalning och dels genom warranter till att köpa bolagets aktier. Det vill säga att bolaget är knappast opartiska i sin vilja att bolagets aktiekurs ska upp då man kan avyttra dessa warranter till ett högre pris. För det andra så hade jag turen att få tag på R&R's rekomendation som man baserar den senaste upprepningen på. Efter en kursjustering av R&R tidigare i år från 3$ till 2$ har man anledning att bli misstänksam, då analysen med ett 12-månaders perspektiv som släpptes den 28 januari 2010 var satt på Market-outperform 3$.

Nu vet jag inte hur bra dessa urklipp syns i "bloggformatet" men som ni kanske kan se så är denna analys orginalet från R&R den 28 januari. Riktkurs korrigeringen gjorde man runt sommaren och innan EpiCept fick ett Refusal-to-file letter från FDA. Då hette det på samma sätt att dom upprepar sin köprekomendation, alltså baserat på denna analys, till 2$. I denna analys kan man läsa att man räknat på ett pris som är baserat på att applicera en multipell analys till deras 2013 EPS och inkomst estimat med en 10%-ig rabatt...

I vilket fall som helst, så vet jag inte hur stor vikt enskillda investerare ska fästa vid dessa "nyheter". Det finns betydligt starkare argument som kommit genom åren då aktien inte reagerat i närheten av vad den gjort den senaste veckan. Jag råder till försiktighet i handel med aktien just nu och som vanligt råder jag alla som är intresserade av aktien att först läsa på innan man kastar sig in med huvudet före.

/Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?