Post entry

Epicept - klarar inte börskraven

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept 5,20 kr

Den amerikanska börsen Nasdaq har en regel som säger att inga aktier får ha en kurs under 1 dollar. Epicepts amerikanska kurs står i dagsläget i 83 cent.

Epicept mottog den 3 augusti brev från Nasdaq om att bolaget inte uppfyllt börsreglerna om minimumbudkurs som skulle ha gjorts senast 28 juli.

Epicept avser att kräva en prövning och räknar med att en sådan sker i september 2009. Enligt reglerna kan panelen ge Epicept upp till ytterligare 180 dagar från den 3 augusti att möta den regel som inte följts.

Det kan dock inte garanteras att panelen väljer att göra så. Det skriver Epicept i sin kvartalsrapport på torsdagen.

Ett sätt för Epicept att få upp styckpriset på aktien är att göra en så kallad omvänd split. Det innebär att man slår samman aktier och att bolagets totala antal aktier blir färre. En halvering av antalet aktier kan teoretiskt fördubbla aktiens pris, utan att bolagets totala värde förändras.

Epicept är primärnoterat i USA och sekundärnoterat på Stockholmsbörsen. En avnotering i USA skulle innebära att Epicept tvingas ansöka på nytt om en notering i Sverige, uppger Nasdaq OMX.

..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?