Post entry

Epicept - jag har slutat oroa mig...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som några av er kanske vet så har jag för tillfället inget innehav i Epicept. Faktum är att det inte oroar mig längre, inte ens om jag inte hinner in igen innan det efterlängtade avtalet för Ceplene landar. Med lite tid ifrån aktien har jag fått ett välbehövligt perspektiv på Epicept men även lärt mig en del om mig själv och det oviktiga med att vara på plats när det händer så länge jag VET vad som händer...

Låt mig förklara:

  1. Jag är extremt påläst på Epicept och känner till potentialen i minsta detalj. Därför vet jag att resan inte slutar med ett avtal för Ceplene på den Europeiska marknaden.

  2. Avtalet kommer och jag står utanför om jag har otur. Vad händer? Kursrusning blir det självfallet, kanske 100 % på några minuter för att sedan rekylera. Ok då har vi en kurs på runt 10 kr. Gråter jag blod nu? Nej, det gör jag inte...

  3. Beroende på avtalets utformande kommer det att ta ett tag innan vi ser den fulla effekten. Cepleneförsäljningen lär inte komma igång på allvar innan vi når 2011. Det har jag nu förstått i samband med ENL-cirkusen. ENL - cirkusen visar även vikten av att ha en stor spelare i laget vilket Epicept snart har.

Vad tjänar jag på att ligga utanför just nu?

Epicept är onekligen inne i ett spännande skede just nu med kommande nyheter som kan trycka upp kursen kraftigt men även ner med kraft. Upp består givetvis av ett avtal för Ceplene. Vi vet dock att en omvänd split kommer att genomföras den 7 januari, troligen 4:1 för att uppnå dollarkravet på Nasdaq om aktieägarna beviljar aktionen. Givetvis innebär ett avtal innan dess att den omvända spliten inte kommer att behövas. Däremot om avtalet inte landar i närtid, dvs. inom två månader ser jag en uppenbar risk för en nyemission och då har vi det självklara raset. Med den risken i åtanke så tjänar jag givetvis på att ligga utanför om scenariot inträffar.

Men tänker ni kanske? Du förlorar ju massor om du INTE ligger inne i aktien när avtalet landar!

Visst är det så, i ett initialt skede. Men att ta position efter att avtalet för Ceplene har landat är en klockren investering eftersom risken att gå in bolaget då har minimerats till noll och inte (nästan:)). Vi har då garanterade intäkter från försäljning av Ceplene i Europa. Vi har en stark kassa i bolaget. Vi har ett antal möjligheter som ligger framför oss i bolaget, jag tänker då närmast på det kommande avtalet för NP-1, resultaten för Azixa och lanseringen av Ceplene på den amerikanska marknaden. Min poäng är att resan börjar med avtalet, en trygg resa.

Så det där med att hinna in är relativt. Jag kanske missar de första 100 procenten, men inte de kommande 400 procenten de kommande åren och jag slipper att ta stora risker.

Och lita på att stora aktörer kommer att köpa, köpa, köpa när avtalet landar och inte sluta förens vi har passerat 30 kr med råge...:)

Med vänlig hälsning

el julio

ps. ett litet innehav kommer att inhandlas på fredag nästa vecka... är ju lite kul att vara med när det händer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?