Post entry

Epicept - Intervju

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I väntans tider tog jag tillfället i akt att fråga ut Robert Cook på EpiCept om olika aktiviteter som jag sökte svar på.

Pfenix: Vid vilken punkt tror du Meda kommer lyfta på locket och låta EpiCept göra en försäljningsprognos för Ceplene?

Mr. Cook: Vi förväntar oss inte att ha möjligheten att göra en försäljningsprognos för Ceplene 2010. Datat är bara för oklart. Förhoppningsvis någon gång under 2011 kan det finnas tillräckligt med spårnings register för att göra en försäljningsprognos.

Pfenix: I ett svenskt nyhetsmedium gick Jack Talley ut och sade att nuvarande budgivare för ett partneravtal för NP-1 inte nådde upp till företagets mål på ett förskotts minimum på 20 miljoner dollar och att förhandlingarna kunde komma att dra ut på tiden till nästa år. Har ni några uppdateringar kring detta?

Mr. Cook: Jack berättade för svenska pressen att nuvarande diskussioner inte hade resulterat i några acceptabla villkor. Siffran på 20 miljoner är inte något fixerat minimum. Vår förhållning har inte förändrats - vi är fortfarande hoppfulla för en affär 2010 men vårt förtroende att möta detta tidschema har minskat lite

Pfenix: ASAP har nu genomgått "proof-of-concept" i och med ASCO mötet, något som prompt ökar värdet av teknologin, vad händer med en eventuell försäljning eller utlicensiering av ASAP teknologin?

Mr. Cook: ASCO datan för Azixa bevisade inte nödvändigtvis "proof-of-concept" för ASAP programmet. Datat var på väldigt få patienter, det var frågor om toxiciteten, och effektivitetsdatan kunde enligt visa analytiker vara ej kliniskt signifikanta. Jag tror mer data kommer att behövas för att etablera Azixas värde och, i förlängningen, det närliggande värdet för ASAP teknologin. Vi förväntar oss inte att rapportera något arrangemang för dessa tillgångar under 2010.

Pfenix: Kommer fas Ib studien för Crolibulin starta som annonserats i det andra kvartalet?

Mr. Cook: Jag är inte säker på den exakta tiden för starten av Crolibulin studien. Det är nära.

Pfenix: Går rekryteringen till fas IV studien för Ceplene som planerat för ett möjligt slut sent nästa år?

Mr. Cook: Fas IV rekryteringen går framåt i linje med förväntningarna. Ingen förändring för när data förväntas vara klara.

Pfenix: Kan vi förvänta oss en omskrivning av AML riktlinjerna i närtid?

Mr. Cook: AML riktlinjerna är skrivna land för land och ibland region för region. Ansträngningar pågår i de största länderna för att förändra riktlinjerna, men detta är nu Medas ansvar och vi har inte uppdaterad information minut för minut. Som du vet, så har redan riktlinjerna i Sverige ändrats och vi förväntar oss att andra AML grupper snart kommer att följa, kanske några detta år.

Med viss reservation för eventuella översättningsmissar från engelska till svenska så hoppas jag att ni finner bloggen intressant.

/Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?