Post entry

Epicept - Insider stoppad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En långhelg har blivit passerad och responsen på min tidigare blogg blev enorm. I bloggen belös jag förhållandet mellan vilka patient grupper som erhåller ASCT och i vilken patientgrupp Ceplene verkar bäst. I bägge fallen rör det sig om patienter under 60 år, något som jag senare under dagen fick bekräftat i mail korrespondens med professor Kristoffer Hellstrand.

"Hej! Jag antar att din fråga berör hur stor andel av AML-patienter som får allogen transplantation (med donator). Mitt intryck är att allogen transplantation är något vanligare i Sverige än i andra europeiska länder, där andelen allo-transplanterade AML-patienter brukar anges till 15-20%. Men några exakta siffror har jag tyvärr inte."

"Åldersgränsen för transplantation flyttas stadigt uppåt, men det stora flertalet är under 60 år."

Efter bloggens publicering tycker jag att det är viktigt att belysa att min syn på bolaget inte förändrats. Jag anser det forfarande mycket köpvärt, och jag ökar mitt ägande i bolaget kontinuerligt. Vidare så har ny information dykt upp under långhelgen som lyfts fram bland annat av börssnacks chattaren Gruvgunnar där han lyfter fram vilka behandlingsriktlinjer som gäller för behandling av AML sjuka.

"Nonetheless, calendar age alone should not be a reason for not offering
potentially curative therapy to an older patient,(not 46) since age is not the most important prognostic factor for either TRM or resistance to therapy. Attention should be given to a careful evaluation and documentation of comorbidities."

Detta är från ELN själva. Så även om effekten av Ceplene minskar ju äldre patienten blir så kan vi nog avfärda argumentation att ingen försäljning till dessa patienter kommer att ske. Däremot som statistiken från studien visar:

All patients, n = 320, Control at 3 years = 22%, HDC/IL-2 at 3 years = 34%
CR1, n = 261, Control at 3 years = 26%, HDC/IL-2 at 3 years = 40%
CR1 >, n = 59, Control at 3 years = 19%, HDC/IL-2 at 3 years = 21%
Age < 60, n = 111, Control at 3 years = 30%, HDC/IL-2 at 3 years = 51%

... kan vi utläsa att även inklusive äldre patienter samt patienter i CR1 > som drar ner snittet har vi en överlevnadsökning på 34/22 = 54,5%.

Vidare så dök det upp nya uppgifter i helgen från bloggaren Thorwald Olsson som via ett mail svar från EpiCept fått information att även om ett mycket köpvänligt läge har dykt upp i och med den senaste tidens nedgång så får för närvarande ingen anställd på EpiCept handla aktier i bolaget då det har inträtt ett handelsstopp för insiders. Detta är givetvis intressant information. Ett handelsstopp för insiders följer före att möjlig kurspåverkande information kommer att släppas.

Imorgon presenterar Jack Talley bolaget på Rodman & Renshaws årliga kongress, och med ovanstående information får vi hoppas på ett ökat informationsflöde framöver, i fokus bland annat: Finansiering.

Mvh Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?