Post entry

Epicept - Händerna på täcket

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inledning Det har varit en turbulent tid i Epicept de första 6 veckorna på året, så vad har egentligen hänt? Som aktör på aktiemarknaden är det ibland svårt att hålla reda på alla turer och svängar. Sen har vi personer som engagerat synar fogarna på enskilda bolag och bokstavligen gräver fram information, god som dålig. Många kommentarer och synpunkter blir det från debattörer i olika forum, så frågan är: Är det värt att gå i säng med Epicept?

Många anser efter ett långt aktieinnehav att innehavaren "gift" sig med aktien, dvs har svårt att göra sig av med innehavet. Detta kan vara både i uppgång och nergång men så länge det finns resonabla fundamenta i ett bolag eller deras göromål så varför inte gifta sig? Bioteknologi branschen måste vara en av de mest påfrestande för aktieägarna, som vi sett sen årsskiftet har vi fått tvära svängar i många biotek bolag på grund av avtalsskrivningar eller genombrott i sina forskningspreparat.

Nu till sakfrågan, är jag gift med Epicept? På den frågan skulle jag vilja svara ett ringande ja.

Orsak Sedan årsskiftet har vi fått en del officiell information från bolaget själva, konkreta saker som tecknandet av ett avtal med Meda till exempel. Men vad dom flesta inte vet är vad som försiggår under täcket. Som en "gift man" har jag visat ett enormt engagemang i mitt äktenskap. Jag har varit i kontakt med flertalet samarbetspartner till Epicept samt Epicept själva. Sammanfattningen av denna inofficiella information ska här inom läsas men först vill jag här med officiellt tack Thorwald S Olsson för att med sitt beröm hänvisat till mina skriverier.

Sammanfattning I den inofficiella information som jag fört står att finna en del guldkorn som den normala aktieägaren missar. För att sammanfatta vad som skett under täcket sedan årsskiftet kan man säga MYCKET. I min kommunikation med Myriad fick vi fram ett datum på presentation av inte en utan två fas II studier av läkemedlet Azixa den 4-8 juni. Vi fick också reda på att om utfallet av dessa blir bra kommer en fas III studie inledas inom en 12 månaders ram. Kontakterna med Shanghai Genomics bekräftar att man jobbar på med pre-IND arbetet för att skicka in IND ansökan till SFDA. Meda uttryckte att man jobbade på att undersöka vilka marknader man skulle fokusera sig på i Asien och hur ansökningsproceduren skulle hanteras. Dom bekräftade även att man var i Mannheim på ELN\'s 7th annual symposium. Enda orsak till detta är att bedriva lobbyverksamhet för Ceplene. Via ELN\'s senaste Newsletter har vi fått bekräftelse för Ceplene från en av styrelsemedlemmarna som dessutom tar fram riktlinjerna för behandling av AML. Vi har fått veta av Epicept att MYRX återstående milstensbetalningar är 24 MUSD. Vi vet att nästa milsten från ENDO är när de får godkänt av FDA för en NDA för Lidoderm för behandling av ryggont. Dom väntar i detta nu på IRB godkännande för nästa fas av Crinobulin. Vi vet att Epicept har EP2167, EP128504 och EP192112 som utlicensieringskandidater. Vi vet att NP-1 förhandlingarna har gått vidare in i avancerade förhandlingar och ett "term sheet" kan vara nära förestående. Vi vet också att när GNI (läs Shanghai Genomics) tar in EP-1013 i fas I faller en milestone betalning ut (IND ansökan behandlas på 30 dagar). Nyliga annonserade kapitalanskaffningen visar på att Epicept är på offensiven då företaget inte var i akut behov av kapital tillskott, ett tydligt trendbrott från tidigare kapitalanskaffningar.

... nämnde jag att R&R nyligen har satt market outperform på Epicept?

Avslut Glömmer säkert hälften, men det är ju lämpligt om ni har frågor och funderingar. Jag betackar mig här med vänligast från substanslösa haussar/baissar kommentarer. Slutligen, denna "fru" och jag kommer vara gifta ett bra tag framöver tills jag i medelåldern tar ut skilsmässa och tar någon yngre.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?