Post entry

Epicept - Försäljningsstart!!!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På morgonen dök det upp ett trevligt mail i inkorgen. I samband med BSH 2010 kommer också komersialiseringen starta för Ceplene i U.K. Detta innebär att Epicept får kassapåfyllning på 2 miljoner dollar, samt att NU ÄR VI ÄNTLIGEN IGÅNG.

VD Jack Talley hade detta att säga i samband med pressreleasen:
"Vi är mycket nöjda att Ceplene snart kommer vara tillgängligt för klinker i U.K. och att patienter kommer få skörda frukterna av den enda imunmodulerare som visat sig ha klara fördelar i att förlänga Leukemi fri överlevnad och förebygga återfall i AML patienter. Vi ser fram emot att arbeta nära med Meda för läkemedlets nästa komersiella lansering i Tyskland och ultimat för hela Europa"

Låt mig bara säga det... det är inte utan att en tår rinner ner för kinden som detta pressmeddelande kom. Den 9/4 2010 ändrade jag min rekomendation för Epicept från avvakta till köp, något som verkar vara ett bra val. Med en lansering i Europa redan i april månad kommer VD Jack Talleys uttalande om att inga större intäkter av Ceplene försäljning är att förvänta under 2010 förmodligen revideras, eller så är det upp till oss aktieägare själva att avgöra hur framtiden för denna drog kommer bli.

Allt som allt, en lång resa verkar gå mot sitt slut (eller start) och det kan bara sägas att det har varit som att följa en två-årig thriller där man inte bara en gång haft hjärtat i halsgroppen.

Slutligen: Grattis alla ägare av Epicept!

Mvh Pfenix

Källa: http://investor.epicept.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=460924

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?