Post entry

Epicept flyger

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Epicept är i vinnarhålet, än så länge idag, efter att man innan öppningen lämnat information om vad bolaget kommer presentera på nästa veckas ASH-möte (American Society of Hematology). För den invigde är det inga nyheter det handlar om utan delar av det underlag som ligger till grund för den ansökan för registrering av läkemedlet Ceplene i Europa. Merparten finns kommenterat i den rapportanalys helt tillägnad Ceplene från den 8 november hos Redeye.

Man ska dock inte underskatta den oinvigda gruppen, speciellt i USA där intresset för bolaget varit lågt från både media och analytiker. Min uppfattning är utifrån de data som finns offentligt och de kommentarerna från bolagsledningen att Ceplene har goda förutsättningar för att bli godkänt. Sker det skulle det vara en stor framgång för Epicept, dels vad gäller trovärdighet men även för att läkemedlet kan bli ett mycket lönsamt läkemedel för bolaget, med snabb ramp-up, liten säljstyrka och särläkemedelsklassat.

Hur statusen är, efter feedback från EMEA, kommer vi med all sannolikhet bli något klarare över redan i morgon då bolagets VD Jack Talley kommer presentera bolaget både inför åhörare och på nätet vid BMO Healthcare 2007 Investor Conference. Fortsatt positiva tongångar skickar signaler om att Ceplene kommer ha mycket bra chans att nå marknaden.

I övrigt är det ASH presentation av behandlingen för hematologer den 7 december och presentation hos NYSSA den 12 december.

Det är svårt att sia om den kortsiktiga kursutvecklingen men antalet blankade aktier är på samma nivå i USA som i april och ett besked från EMEA är mycket nära förestående. Man ska dock vara mycket försiktig i hur stor del av portföljen som placeras i denna typ av aktier då ett negativt besked skulle fälla aktien rejält.

Dagens nyhet motiverar i sig inte kursutvecklingen förutsatt man inte är oinvigd så att säga. Samtidigt är aktien extremt pressad inför ett besked som i alla fall på pappret kan gå vägen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?