Post entry

Epicept - EHA drar igång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag slås portarna upp till det årliga hematolog mötet i Barcelona (European Hematology Association). Mötet kommer hålla på mellan den 10 till den 13 juni. Detta möte som är fullspäckat med presentationer om det allra senaste på forskningsområdet innehåller också många presentationer om avslutade studier.

Värt för de som är intresserad av Epicept att notera är att på fredag (imorgon) mellan 08:00 - 09:30 (Barcelona tid) kommer Alan K. Burnett att tala om "Novel therapies in AML treatment". A Burnett som även sitter med i ELN (European Leukemia Net) har också varit med och författat aktuella riktlinjer för behandling av AML. Här räknar åtminstonde jag att han ska tala sig varm om just Ceplene för remissions behandling för AML.

Den andra eventen som infaller med mötet nämndes under EpiCepts årliga aktieägarstämma. Där säger man att man tillsammans med Meda kommer att deltaga i ett lunch möte som berör lanseringen av Ceplene i Spanien. Vad detta möte kommer resultera i eller vilken av dagarna det kommer att hållas vet jag inte. Men klart är att Spanien är ett av "EU big 5" länderna, de samma som man siktar in sig på i ett första skede av Ceplene lanseringen i EU.

Detta må vara vad många chattare kallar för ett "non-event" men jag ser det som att ytterligare en bit läggs till Ceplene-pusslet. Den fråga som däremot de flesta, inklusive jag, väntar på (som på nålar ska tilläggas) är finansieringen. Hur, när, var? I de senaste mail svaren som dykt upp på forumen så citeras eller re-citeras Bob Cook där han säger att:

1. Inga problem att fixa pengar
2. Vi jobbar på en gynsam finansieringslösning.
3. Finansieringslösningen är i princip klar.

Vilken sanningshalt det ligger i detta, dels källor tar jag inte på mig, utan det är upp till var och en att tolka utifrån detta vad ni vill.

/Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?