Post entry

Crinobulin

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det känns som att det ligger något i luften vad gäller Epicept, och dom senaste nyheterna från bolaget har varit av det positiva slaget. Det finansiella är tryggat fram till någon gång oktober-november 2009 och bokslutet var ju ändå inte så pjåkig.

Jag skrev i en tidigare blogg att jag kände mig säker på att bolaget skulle skaka fram dom medel som behövs för att driva verksamheten vidare i väntan på ett avtal kring Ceplene, och nu känns bolaget mycket starkare, stabilare, och risken är betydligt mindre än bara för några månader sen. Den har gått från hög risk till medelhög och när vi har ett avtal på plats så är risken liten. Ungefär så tänker jag mig det hela...

Att aktien sjunker beror till största delen på att dom amerikanska jättarna Merrill & Lynch och Goldman & Sachs säljer enorma mängder mest varje dag och dom lägger inte upp sig på säljsidan utan dom dumpar ut på köpsidan. Så länge dom vill ha det på detta viset så rör vi oss ingenstans. Det är ett stort antal miljoner aktier som körts ut och det verkar som att finns obegränsat i depåerna. Nu till något roligare kring bolaget....

Substansen EPC2407 har fått namnet Crinobulin godkänt av USAN och det luktar minsann framgång av substansen också , eller som Epicept skriver............

"Crinobulin has shown promising vascular targeting activity with potent anti-tumor activity in both pre-clinical and early clinical studies. In pre-clinical in vitro and in vivo studies, crinobulin has been shown to induce tumor cell apoptosis and selectively inhibit growth of proliferating cell lines, including multi-drug resistant cell lines. Murine models of human tumor xenografts demonstrated that crinobulin inhibits growth of established tumors of a number of different cancer types " Flera olika typer av cancer alltså. Nästa Ceplene ?

Ett avtal kring Ceplene kan komma när som helst och då får vi en första riktig värdemätare på vad bolaget kan vara värt. Kursrusning lär komma vid ett avtal och den som väljer att vänta på ett avtal missar förmodligen många procents uppgång på direkten.

Försäljningsprognosen enbart i Europa ligger på 1-1,5 miljarder kronor årligen och sen tillkommer några fler länder och förmodligen också Usa. Det många har missat är att Ceplene patentskyddas ända fram till 2023 vad gäller tillverkningsprocessen samt användarpatentet, förutom den marknadsexlusivitet man redan har på 10 år i Europa och 7 år i Usa. Det finns runt 47.000 patienter i Europa och det tillkommer c:a 16.000 nya fall varje år. Jag antar att det är lika många patienter procentuellt bland befolkningen i alla länder och då blir ju marknaden gigantisk. Jag har svårt att tro att det inte skulle bli fler länder som godkänner Ceplene.

Ett avtal skulle kunna ge 30-50 miljoner dollar upfront och en royalty på 20% på försäljningen.Pengarna är välkomna då dom behövs till att dra fram dom andra lovande substanserna i portföljen såsom, NP-1 - Lidopain - samt nyss nämnda Crinobulin. Epicept har en bra pipeline med stor potential och den som ligger närmast till hands är Azixa.

Jack Talley sa redan i augusti 2008 att det finns fem (5) kända mellanstora och stora läkemedelsbolag som har starka positioner inom cancer och hematologi bland intressenterna. Någon av dom kommer vinnande ur striden. Det bör även komma en milsten från Myriad i år när dom drar igång Fas 3 studien med Azixa. Akut myeloisk leukemi är en svår cancerform och efter sedvanlig behandling är Ceplene att läkemedel som gör att återfallsrisken minskar rejält.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?