Post entry

Ceplene finns nu i Tjeckien och Slovakien.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har fått bekräftat av Anders Larnholt (Meda) att dom har börjat försäljingen där. Viseligen små länder som har få patienter (Theckien ca.50st AML och Slovakien ca.140st AML) I Frankrike väntar dom på prisgodkänade innan försäljingen börjar.

I Sverige så kommer försälingen i gång i vår? Dom väntar på att TLV (tandvårds och läkemedelsverket) beslut som ska komma i vår. Dom har sammanträde

27 jan., 24 feb, 24-25 mars och 28 april.

Vet inte vilket sammanträde det beslutas på. Brukar ta ca. en vecka innan beslut publeseras på hemsidan www.tlv.se

Varför är TLVs beslut så viktiga ceplene är ju godkänt läkemedel. Kostnaden blir för hög för landstingen och patienten om det inte är med. Se min bifogade bild från budgeten i västra sjukvårds distrikt 2009. Då hade dom budgeterat för ca. 2.7 miljoner kr för ceplene. Då var priset mindre än nu så budgeten blir troligt vis något högre 3.0 MSEK?

Nu vart ju inte ceplene 2009 lancerat i sverige och inte med då i läkemedelsförmånen 2009. Vet det är på gång i flera länder lancering. Åter kommer senare med uppdatering i blogg när jag vet mer. mvh harre 34

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?