Post entry

Att smörja de inblandade, re EpiCepts nyemission.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Fenomenet "att smörja de inblandade" har blivit lite av vardagligheter i biotechbolaget EpiCepts historia. Jag hittade begreppet i ett inlägg på Avanzas forum (sign Yabbadabbadoo) och det pekar på när ett bolag delar ut godbitar till ledning, anställda, villiga riskkapitalister, något som annars skulle kunna delges samtliga aktieägare.
Att "smörja de inblandade"...är det egentligen så bedrövligt som det beskrivs?
Ett lovande biotechbolag är en HÖGRISK-placering...länge, länge, länge, länge...med en brännande kassa som egentligen inte finns...men med LOVANDE substans(er)...och med en enorm uppsida OM allt går vägen.
Bolagsledning och övriga anställda riskerar både anställning och anseende då de väljer att satsa sin yrkeskarriär i ett biotechföretag, oftast satsas även privat kapital. Riskkapitalister riskerar stora kapital och anseende genom dessa förvärv. Är de inte värda extra "belöning" för det de riskerar?...de kan inte lika lätt välja att endera dagen gå all out som vi vanliga aktieägare kan göra. Betänk att de faktiskt gynnar bolaget!
Som investerare i biotech bör man noggrant beakta, förutom de allmänna risker förknippade med vp-spekulation, även de utspädningseffekter som med all sannolikhet kommer att uppstå. Man bör dels väga dessa mot VARFÖR utspädningarna görs och inte bara att de görs, dels väga dessa mot de möjligheter som uppstår om allt går hela vägen till marknadsgodkännande (givna teser egentligen, men som kanske tål upprepning).
Jag tycker naturligtvis att det är beklagligt med all utspädning av aktiestock och därmed aktiekurs. Men jag tycker att ovan nämnda potentiella investerare, fysiska som kapitalstarka, är värda den fördelen som både personaloptionsprogram, riktade emissioner m m medger. Jag köper det eftersom jag tror på bolagets produkter och dess potential. På sikt kommer jag förhoppningsvis att få lön för mödan.

Jag vet att jag har möjligheten att gå all out vilken dag som helst hur fullsmetad jag än...vid totalkollaps av bolaget kanske jag förlorar pengar men jag har fortfarande mitt arbete och mitt anseende kvar.

Min ståndpunkt är således att jag unnar anställda, privata storinvesterare och riskkapitalister de förmåner de besitter i samband den godisutdelning som icke är åtkomlig för oss vanliga småsparare...under förutsättning att etiska aspekter först noggrant beaktas.

EpiCepts ständiga emissioner har blivit bli något av en syndabock för många. Detta visade sig senast på årsstämman då punkt 3, äskning av ytterligare 50 milj aktier till reservpotten, ajournerades på grund av för dålig uppslutning. Punkten ska ånyo tas upp i början av juli.

Att beakta är att nu är reservpotten slut! I och med denna emission på 16,2 milj aktier tar potten upp till 175 milj (full utspädning exkl preferensaktier) slut.

Till de som inte röstade alls och till de som röstade mot punkt 3 finns möjlighet att ändra sin ståndpunkt inför stämman den 2 juni.

Maila personnummer och telefon samt mailadress så kommer fortsatta instruktioner. OBS, detta gäller endast röstberättigade d v s de som fick rösthandlingar per post inför årsstämman.

Mailadress: info@novatorservice.se

Nog bör väl ett potent biotechbolag som EpiCept, med lanseringsfärdig orphan drug, beredas möjligheten för fortsatt handlingsutrymme?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?