Kritiskt granskande – ett vinnande koncept!
2011-09-10 01:23Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.
Ett mynt har två sidor: om den negativa sidan inte ges utrymme, så ges ingen helhet.
Kritiskt granskande – ett vinnande koncept
Jag har länge deltagit i och följt aktierelaterade debatter på diverse forum.
Något som gör mig konfundersam är hur diverse skribenter bemöter kritik.
I grundskolan lär vi oss att granska våra källor, att analysera diverse situationer.
Ett friskt forum är där en saklig debatt förs. Om en part anser att den negativa kritiken är obefogad, så bör denna part leta efter argument/fakta vilka kan ”vinna” över den negativa kritiken. Tyvärr är det som så att negativ kritik alltför ofta möts av personliga påhopp av ”motparten”. Diverse tidskrifter (Expressen, Aftonbladet…etc) för till och med diskussioner om att stänga av kommentarsfunktioner, då kommentarerna från läsarna består av personliga påhopp istället för sakliga argument som kan främja debatt/förståelse.
Ett mynt har två sidor: om den negativa sidan inte ges utrymme, så ges ingen helhet.
Jag har följt aktien Ruric under lång tid. Min ”förmåga” att tala ryska har bidragit till att jag kunna ta del av information med koppling till Ruric, men som inte publicerats av Ruric själv.
Företagen vill såklart måla upp en så positiv bild som möjligt, eventuella negativa sidor – ”mörkas”.
I dagarna har vi kunnat läsa om ärgarstrukturen i bolaget ”EOS Russia”. Enligt vissa är denna ägarstruktur ett hot mot ”småspararna”. Många har reagerat starkt efter att div. medier visat hur det ”ligger till”.
Jag är säker på att detta kunnat upptäckas tidigare om den negativa kritiken välkomnats till debatt…
Jag själv försöker uppmana diverse ”Ruric-skribenter” om fördelar med en debatt. Men min negativa granskning leder till att div. skribenter gör personliga påhopp, istället för att argumentera…
En kritisk granskning av ”våra aktier” kan leda till att vi kan undvika de kursdrivande negativa nyheterna, men givetvis också till att ligga steget för de kursdrivande positiva nyheterna…
En för alla, alla för en!