Post entry

Redeye Dogs del 1

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag kollar på aktier som ett tag var på mångas läppar men sedan hamnat i frysboxen. Först ut Entraction.

Jag kommer i en serie inlägg titta till några bolag som varit populära på Redeye för att hamna i frysboxen i takt med att kurserna gått krafigt ned. Frågan jag ställer mig är hur det är ställt med dessa bolag i dag och om de kan vara köpvärda ur ett värdeinvesterarperspektiv. Först ut är Entraction.

Aktien har fallit 60% sedan toppen och ligger nu runt 28 SEK. Vinsten för första kvartalet var 1 SEK. I kassan finns om jag förstår det rätt ca 3 SEK / aktie.

Pokern är avgörande för Entraction. Trenden för antalet spelare är fallande senaste 6 månaderna enligt poker scout men jag vet inte hur mycket av detta som är säsongsvariation. Samma sak verkar gälla många andra siter, men Svenska Spel t.ex. har klarat sig bra. Totalt ska det dock fortfarande vara tillväxt på pokern även om denna faller.

Defensivt, tror jag Entraction når en vinst på minst 2 SEK per aktie för 2010. Det skulle ge ett P/E-tal på 13 justerat för nettokassan. Skulle man på sikt åter nå förra årets lönsamhet skulle P/E-talet sjunka till under 5. Som optimist-realist kanske justerat P/E stannar runt 10. Det är dock riktigt svårt att räkna på ett bolag som har negativ tillväxt och sjunkande marginaler, så det är nog läge att lyfta blicken lite.

Frågan är hur framtiden ser ut för pokern. Dels finns det ju marknader som Spanien och Italien där vi kan förvänta oss tillväxt, dels marknader som Sverige där det är ganska mättat. När jag frågar vänner som spelar mycket poker om Entraction känner de till vad det är, men ingen spelar där. Faktum är att jag får en känsla av att det blivit tuffare att spela poker då spelarna som grupp blir bättre. Återstår gör frågan hur mycket Entraction kan sänka sina kostnader ifall det blir jobbigt.

Det kan finnas en uppköpstrigger om värderingen håller sig så här låg. Bolaget har dessutom en historik av att dela ut pengar. Jag är fortfarande osäker på om det är ett bra köp. Vad tror ni?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?