Post entry

Makabert billigt och spännande rapportvecka!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Redeye har tagit in Redbet i sin modellportfölj och skriver bl.a:

"Vi ser riskerna men potentialen överväger. Värderingen känns även makabert låg. På våra prognoser (EPS 23,6 2009) handlas aktien till 4,5x vinsten. Tåget har inte gått. Aktien tas in i portföljen."

Makabert billigt ja det är bara att hålla med.... värderingen är antagligen bara hälften av spelbolag som Betsson och Unibet.

Någon på Börssnack skrev "frågan e varför alla ska ha redbet nu när den står i 105 när ingen ville ha den för 70 för några veckor sen?
men visst, ser fortfarande väldigt billig ut..."

Om ett tag kan han antagligen skriva:

frågan e varför alla ska ha redbet nu när den står i 150 när ingen ville ha den för 70 för några månader sen?
men visst, ser fortfarande väldigt billig ut...

Vi här bak i bilen har det bra...;-)

Nu är det närmast bokslutsrapporten 26:de februari som gäller. Jag tror i och för sig inte kommande rapport blir någon kioskvältare då man antagligen haft kostnader för Maltaflytten och en del valutaförluster även detta kvartal. (Fast Maltaflytten är ju förstås extraordinära kostnader som är en investering i framtiden.)
Men aktien är ju lågt värderad hur man än räknar. Därefter tror jag det riktigt roliga börjar för nu verkar ju Goalwin och Pokermambo röra på sig enligt Alexa och lägg på det att Maltaskatten kickar in för fullt. Då kan det bli riktigt kul....speciellt från den här "Makabra" låga nivån förstås...;-)

På min prognos för 2009 handlas Redbet på p/e ca 5 nu.

Ett annat av mina portföljbolag Entraction kommer med sin bokslutsrapport 25:de februari så det blir en intensiv och spännande vecka nu. Enligt Pokerscouts diagram så kan man uppskatta att ökningen av pokerspelare i Entractions nätverk ligger på ca 30% mellan Q3 och Q4 och mellan Q4 och Q1 hittills ca 35%. Tillväxten är antagligen både att nya partners tillkommit och organisk. Pokerscout:

http://www.pokerscout.com/SiteDetail.aspx?site=B2B&ab=57112749

På min prognos så handlas Entraction på p/e drygt 7 nu för 2009.

Ett annat spelbolag som jag bara har i portföljtävlingen är Betting Promotion. BP kommer också med sin bokslutsrapport den 25:de februari. BP är en udda fågel och verkar som Market Maker inom spelvärlden vilket kan liknas med en likviditetsgarant för olika typer av finansiella instrument. BP har haft lite problem i början av året men säger i sista rapporten att man gjort ett antal ändringar i sina spelmodeller. Man skriver att förändringarna syftar till att minimera den del av omsättningen som ökar risken. Detta verkar ha gett resultat för sista kvartalet var bättre. Nu återstår det starkaste kvartalet och då får vi se om de fortfarande är på rätt väg.

På min prognos så handlas Betting Promotion på p/e ca 7 för 2009.

Sammantaget för dessa tre bolagen är att de har ökande nettokassor som kan användas till kommande feta utdelningar. Förutom att spelbolagen kan betecknas som konjunkturokänsliga så har de ju även ett begränsat investeringsbehov. Konkurrensen är förstås hård som inom de flesta branscher men det är om en växande kaka vilket man inte kan säga om alla. Som tidigare sagt så ökar internetpenetrationen i världen och även acceptansen att betala via nätet. Den politiska risken tycker jag minskat nu med signalerna från USA att man diskuterar lättnader av förbudet där. Tycker det ser bra ut...;-)

Trevlig helg

Mrs Market

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?