Post entry

Entraction

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har för närvarande gått ur Entraction främst beroende på att jag är tveksam till att man kan attrahera en betydande kund som tex Betsson. Jag ser svagheter i utbudet av poker turneringar. Förutom att man behöver viss program utveckling är det antagligen ett mer grundläggande problem att man inte har - jämfört med konkurrenter - tillräcklig spelar bas, vilket skapar en moment 22 situation.

Sekundärt väger jag in den besynnerliga affären med inlösen av optioner. Då jag inte ser affärslogiken för motparten skapar det en osäkerhet för mig. Är man på väg bort från Entraction, eller överväger man detta, i vilket fall är kunden nu inte lika bunden till Entraction.

Att resultatet kom in under förväntan blev mer en utlösande faktor än fundamentalt skäl till att jag gått ur. Q4 resultatet berodde bla på att man stängt ned cardroom2, vilket kommer att påverka Q1 omsättningen i ännu lite högre grad. Rörelsemarginalen försämrades Q4 från Q3 pga högre personal kostnader Q4, ett besynnerligt mönster som upprepades från från förra året. Rörelse marginalen sjönk till 11% Q4 mot 14,8% Q3 exklusive extraordinära kostnader.

En placering i Entraction innebär nu att man - bla med tanke på att Q1 ser ut att vara i nivå med Q4 och efterföljande kvartal är något svagare – måste ta in betydande nya kunder för att räkna hem placeringen.

Så kan förstås ske men det känns rätt trögt för närvarande även om Italien och sydeuropa generellt är expansivt och man signalerar för att 5 nya kunder är på väg att starta upp. Men antagligen hade man påpekat det om det rört sig om någon större kund.

På lite sikt kan USA innebära ett genombrott för Entraction. Men sammantaget finns det andra alternativ med minst lika stor potential och mindre osäkerhet som jag ser det. Framtiden får utvisa om det finns anledning att återkomma.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?