Post entry

Teknisk analys av EnQuest

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Raset för oljeaktierna börjar svalna och i flertalet bolag kan man även se positiva formationer i kursen. I detta fall kikar jag lite djupare på EnQuest som har sin huvudsakliga verksamhet i brittiska nordsjön.

Oljan har i övrigt varit- och är fortfarande otroligt intressant följa. Frågan är vart botten är eller om man helt enkelt ska sluta leta och börja köpa. Det sägs ju att man ska köpa när alla andra skriker sälj, men samtidigt vill man inte fånga en fallande kniv. "Knivigt"...

Spännande telegram som gynnar bolaget

ENQUEST
UTVINNINGSSKATT SÄNKS TILL 30% OLJESEKTORN UK (NY) (Direkt)
2014-12-03 14:41
(Tillägg: UK i rubrik, samt två sista styckena)

STOCKHOLM (Direkt) En av Storbritanniens utvinningsskatter för oljebolag, den så kallade supplementary charge, sänks till 30 procent från tidigare 32 procent.

Det meddelade Storbritanniens finansminister George Osborne till landets parlament på onsdagen, enligt Bloomberg News.

Enquest har sin huvudsakliga verksamhet i brittiska Nordsjön.

I mars 2011 höjdes oväntat utvinningsskatten från 20 procent till 32 procent, vilket fick Enquest-aktien på fall. Ett år senare lanserades dock lättnader från George Osborne efter den oväntade höjningen.

Det senaste halvåret har oljepriset fallit rejält.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/12/03/enquest-utvinningsskatt-sanks-till-30-oljesektorn-uk-ny.html

Teknisk analys av bolaget

Det som vi ser i grafen idag är en intressant positiv setup i form av en "Swing Low". (Detta är för övrigt en entrysetup jag själv använder mig av även i intradagshandel)

Att observera är dock att detta inte är någon garanti alls för att aktien ska gå upp. Utan jag spekulerar och delar med mig av potentiella utfall.

Nuvarande motstånd hittar vi alltså runt 6,10 kr och stödet befinner sig omkring 5,10. Bryts någon av dessa nivåer kan det vara en signal åt vilket håll kursen kan komma att utvecklas åt.
Vi ser även hur både RSI och Stochastic befinner sig på tydligt översålda nivåer vilket kan bekräfta en potentiell positiv rekyl.

(Programmet jag använder mig av heter Pro Real Time)

Det som är mest intressant är när man kikar till volymen. De man lätt glömmer är att om kursen går ner och volymen ökar betyder inte det att det finns fler säljare än köpare, utan det finns fortfarande lika många av varje. Alltså lika många som är villiga att ta över aktien som vill bli av med den. Vilka är smartast?

Det man dock verkligen ska tänka på är att om du går lång i en negativ trend är risken extra hög då du inte har "trenden" i ryggen som din extra edge.

Veckografen bekräftar att vi befinner oss vid översålda nivåer och även här kan vi se en spännande candle just nu som kan tyda på att köparna börjar komma tillbaka. Men trenden är fortfarande negativ och vi befinner oss långt under MA200 (glidande medelvärde 200 dagar).

http://frokenbors.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?