Post entry

Rensning pågår i Eniro och Nokia kommer tillbaka.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Eniro gör om i styrelsen och minskar antalet medlemmar. Nokia kommer tillbaka.

Eniro bolaget som är nog mest känd för att man kan söka på olika adresser och färdbeskrivningar. Aktiekursen har tappat 10% bara under 2011. Visst det finns förklaringar. Men samtidigt inte. Förklaringarna är ju att det är skuldtyngt bolag. Men det kommer att komma nytt folk och rensar upp detta bolag. Idag meddelar bolaget om att dem skall röra om i Styrelsen. 1 Styrelsemedlem mindre vilket borde ge besparingar. Från 7 stycken till nu 6. Ledningen har ett tungt och stort kort i Lars-Johan Jarnheimer från Tele2/Comviq. Han har lyckats med att ta upp konkurrensen med bolag som TeliaSonera,Telenor 3 med mera så varför skulle han inte lyckas med Eniro. Eniro känns som en klar kursvinnare 2011. Det gäller bara att få upp förtroendet till marknaden att Eniro är ett bolag som kommer att lyckas kämpa mot sina konkurrenter och att annonsmarknaden får fart.

Nu skall dem lansera ett nätverk som innefattar annonser över hela norden. Ledningen måste visa att man tror på bolaget genom att köpa aktier. När dem tunga säljer så paniksäljer dem små också "följa John effekten".

Angående Nokia kan jag hålla med om att bolaget inte har rosat marknaden. Men nu kanske det börjar lossna och Microsoft kommer igång med sin lansering av mobiltelefoner tillsammans med Nokia. Elop hoppas jag börjar inse att han måste visa framfötterna nu och börja producera. Jobs har annars ett rakt spår norrut framför sig. Japan är inget roligt för Nokia. Men kommer det nyheter om att dem har klarat sig i fabrikerna där nere och komponenter hittas från andra delar av världen så kan det vända fort. Nokia kommer att komma dit där den var innan Apple började sin stora rusning. Nokia kommer att komma på långsikt. Det gäller att ha is i magen.

PS! Man kan tolka långsiktigt på olika vis. För mig är långsikt 1 år det är olika från person till person antar jag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?