Post entry

Dagbok 14 mars - och lite förslag på tips

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det volatila börsläget fortsätter. Mina långsiktiga kärninnehav (E.ON, Pfizer, Siemens, Eletrobras, Saab) fortsätter att utvecklas svagt med undantag för Eletrobras och Saab. Framförallt Eletrobras (Brasiliens motsvarighet till Vattenfall) har gått bra i år.

De korta trading-affärerna har gått mycket bra och gav ett positivt bidrag till substansvärdet under veckan.

-------------

Min nya favoritaktie på Stockholmsbörsen är Eniro, som "rusade" under dagen men föll tillbaka under sen handel.

Enligt artikel i DI så anses Eniro, enligt analytikerkåren, vara den aktie med störst kurspotential. Som målkurs anges 60,50 kr, en kurslyft på 50 %. Jag gick tidigare i veckan in i köpwarrant (ENR8H60CBK) med Eniro som underliggande.

Det pratas på en del håll om ett kommande småbolagsrally och blir det sanning så kommer Eniro att bli en bra affär.

-------------

Annars har veckan varit bra för de "mjuka råvarorna" som socker, vete, majs och kaffe. Dessa råvaror går att köpa var och en för sig i enskilda cerifikat.

-------------

Jag fortsätter att tanka warranter som kommer att stiga om råoljepriset sjunker under våren/försommaren.

Min upplägg går ut på att vi för tillfället har en liten "mini-bubbla" på prissättningen av råolja.

Onsdagens rapport från det amerikanska energidepartementet visade på stigande lager av råolja och bensin men ändå så stiger priset på råolja.

Om råoljan sjunker till intervallet 96-97 dollar/per fat under våren så kommer min warrant att stiga med 50 %.

------------

TA på OMXS30: det ser ut som om rörelsen inom kanalen börjar att tryckas ihop allt mer vilket kan ses som ett tecken på att ett utbrott ur kanalen börjar att närma sig.

------------

Trycket på bankerna ökar allt mer och kurserna rasar. En del faller omotiverat mycket. Detta kan ge intressanta köplägen i välskötta banker. Kanske kommer någon läsare av bloggen ihåg den svenska finanskrisen i början av 1990-talet. Om jag kommer ihåg rätt så trodde man då att SEB skulle gå omkull och aktien kostade väl som lägst omkring 4 kr. Vi ser lite av samma oro idag i ett globalt perspektiv - inga jämförelser i övrigt. När psykologi får styra istället för fundamenta så uppstår ofta intressanta köplägen för oss långsiktiga investerare.

------------

Annars gäller det bara att gilla läget. Jag har redan döpt börsåret 2008 till "Year of the Devil". Förmodligen ett förlorat börsår.

Trevlig helg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?