Post entry

Race i Endomines, LapplandGoldminers & Shelton

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Endomines är det bortglömda guldbolaget. Själv ökade jag kraftigt där innan raset i Lg i samband med bokslutet. Tror endomines står inför ett utbrott uppåt kursen.

Den stora triggern i Endomines nu är resursuppdateringen. Som kommer höja kursen markant. Hur stora reserver ett guldföretag har styr ofta kursen.

Endomines har mycket stora licenser längs den karelska guldlinjen. Där har man borrat och i Jan släpptes PM att man gjort stora guldfynd. Men brist på resurser på analyslabb försenas resultaten. De bör inkomma när som helst framöver.

Endomines hade ett tag ett börsvärde på en miljard då gruvan öppnades. Nu med det starka kassaflödet bör kursen stiga högre men det gör den inte. Företaget är kraftigt felvärderat marknaden. Om marknaden värderade nomi till 2,3 miljarder. Bör endomines kunna sticka mot 11 kr i kurs. Det motsvarar ca 80-100% upp. Det tror jag sker i vår. Så köp endomines och ligg lång. Det har andra stora aktörer gjort ex. Neo som köpte 100 000 aktier i veckan och någon via ENS köpt mycket.

När resursuppdateringen kommer går det snabbt. Att kursen bör röra sig mot 11 krs nivån framåt sommaren är troligt.

En annan aktie att ha koll på är återigen Lapplandgm. LG visade ett svagt bokslut för 2012. Det resulterade i att aktien sjön -30% när det kom fram hur den finasiella situationen ser ut i LG. Men i LG har det också framkommit att man tar Länsi i drift Q2 2013. Det innebär dels högre produktion och ökad lönsamhet.

Att LapplandGoldminers aktie är nedpressad berodde på den taskiga finasiella situationen. Men en stor post av förlusten på över -20 miljoner kan härledas till nedskrivningar för Ersmarksgruvan som lades ner.

Vad som väntar tror jag är en riktad Nyemission. Det kan komma nyheter om Fäboliden. Oavsett är aktien nedpressad och att köpa en hyfsatt stor post på lång sikt kan vara mycket lönsam.

Shelton är också intressant men lär fortsätta dippa. Den steg kraftigt i torsdags i ett spekulationsrally. Företaget borrar och utvecklar gasfyndigheter i sina licenser i Svarta havet. Kursen bör fortsätta dippa men kan repa sig framöver.

Min depå är Endominesl, Shelton och LapplandGoldminers.

Sista tiden har jag inte skrivit så mycket men har tjänat pengan som vanligt. Har jobbat mycket.

Nu väntar en ny aktievår med stora möjligheter att tjäna pengar. Då är nog dessa tre höjdar aktier.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?