Post entry

Endomines sitter på stora tillgågar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Endomines är ett producerande guldbolag i Norden de upprepade nyss sitt produktionsmål om 800-900kg under 2012. De kontrollerar 22 guldfyndigeter längs den karelska guldlinjen där provbrytning ska starta snart i en av de fyndigheterna. De ansöker om att få öka produktionstakten och om/när det år igenom så kommer det få en bra effekt på resultatet eftersom de guldet inte är knutet till prissäkringen.

-Under december slog dem produktionsrekord och rekord i ingående guldhalt och om det fortsätter i samma takt under q1 så kan vi nog få se en produktion över 200kg. (milstolpe).

Endomines hade ett ras i somras som tvingade dem att bryta sämre malm därav lägre guldhalt i de tidigare produktionsrapporterna. Nu verkar det som att dem gått in på bra malm igen med tanke på föaggningen om rekord i guldhalt i q4 rapporten.

Triggers: Produktionsrapport om ca en månad och prospektetingsresultat sen allmänt lågt värderat guldbolag:~>

Kostnaderna kommer sjunka (finns på introduce där dem förklarar varför) och bolaget kommer vara extremt lönsamma 2012.

Läs på och eventuellt gör en investering jag har gett er lite material nu är det upp till er att forska och ta ett eget beslut.

Mvh.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?