Post entry

Endomines Produktionskostnader

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kan inte svara i analyserna fastän jag har ett alias så jag gör det på blogg sidan i stället.

Fjun du har rätt om uträkningen i sig men det jag reserverar mig mot högre kostnader är problematiken i själva produktionen jag tar upp ett problem här.Om man jämför Lappland Goldminers och Endomines vilket man kan göra, men det skiljer sig i att Lappland Goldminers använder sig av skivras brytning och Endomines Avoca metoden .

Jag tror att Lappland Goldminers också räknat lågt på produktionskostnaderna för det kommer att bli svårt vid urlastningen att avgöra när man skall sluta lastningen av malmen. Antingen slutar man för tidigt eller för sent dvs. man lastar för mycket gråberg eller lämnar kvar guld vid lastningen i LKAB järnmalms gruvor så kan man avgöra på tyngden i skopan när det är dags att sluta lasta dvs. när det är för mycket gråberg ändå kan det uppstå problem. Nu gäller det guld i små mängder så det kommer att bli svårare att avgöra detta.

Om jag jämför med Kanadensiska gruvor så ligger kostnaderna för exempelvis Osisko mining på $340/oz guld (beräknad) och det skall vara det billigaste produktions kostnaderna i Världen och det är dagbrott och Lappland Goldminers är beräknat till $348/oz med delvis underjordsbrytning, men tittar du per ton malm så ligger Lappland Goldminers på 101,5kr och Osisko 63kr då ser kostnaden mer realistisk men jag tror Lappland Goldminers ligger lågt ändå.

De som beräknat kostnaderna för Lappland Goldminers har stor erfarenhet från LKAB järnmalms gruvor med skivrasbrytning vilket är positivt.

Vilket fall som helst kommer bolagen att tjäna pengar och skulle de hålla produktionskostnaderna som de beräknat är det plus.
Detta var lite snabbt svar men jag har tagit upp risken att kostnaderna kan bli högre i alla fall.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?