Post entry

Starkt och svagt Q1 ger köpläge

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den senaste utvecklingen har skapat ett par köplägen.

Empire har fallit en hel del den senaste tiden, mycket på låga förväntningar inför Q1. Q1 är det klart svagaste kvartalet i Empire och i år kommer valutaeffekterna både på kort och lång sikt att förstärka den säsongs variationen. Om man skall tro bloggarna förväntar man sig en förlust på 3- 4 miljoner. Men innan valutaeffekter ser jag det som troligt att man redovisar en mindre vinst. Kortsiktigt kommer valutaeffekterna att vara negativa för Empire under Q1 men på lång sikt är det bra då marginalerna förstärks ytligare, pga att man har inköp främst i Euro och försäljning främst i SEK. Sätt över året finns det läge för mer än fördubbling av kursen. Se mina tidigare bloggar/analyser.

Travelpartner har ett extremt starkt Q1. Säsongsvariationerna i försäljning av flygbiljetter gör att Q1 omsättningen är runt 50% större än Q4, enligt bransch organisationen. I år förefaller det dessutom som att utvecklingen av totalmarknaden för resor vänt till viss tillväxt. Till detta kommer att skal effekterna gör att en omsättnings tillväxt ger än ännu högre resultat tillväxt. Trots att flera på Redeye påvisat säsongsvariationerna i bloggar tycks inte marknaden tagit intryck av detta, läser de inte Redeye? Jag skulle bli förvånad om aktien inte står över 28 kr efter Q1 och mer normalt borde den ligga mellan 30 – 32 kr. Skulle man sedan se till resultat, tillväxt och jämföra med värderingen av andra bolag ska priset upp från den nivån.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?