Post entry

Effnet - dags för 5G genombrott 2.0

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Effnetplattformen och deras rörelsedrivande teknikbolag Effnet AB kan stå inför ett större genombrott inom 5G efter ett nytt samarbete med "världsledande chipproducent"

Jag var redan tidigare (för tidigt) inne på för ett par år sedan att Effnetplattformen stod inför ett potentiellt större genombrott inom 5G. Den gången hade jag fel, men samtidigt fick vi fina utdelningar/höjda värden i plattforms noteringarna Tessin och Alpcot.

Plattformen - enorm avkastning totalt sett:

Plattformsdelen har historiskt ett mycket starkt track rekord med noteringar som Sagax, SBB och Stendörren tex. De senaste noteringarna Tessin och Alpcot var extremt lönsamma för dom inklusive mig som sålde av i samband med noteringen (men har sen som så många bolag följt den negativa börsutvecklingen). Detta affärsområde är nog mer eller mindre pausat nu i och med den svala IPO marknaden.

Effnet AB - 5G verksamheten visar framgång:

Ni som följt de senaste rapporterna har säkert uppmärksammat hur pass starkt omsättning och resultat utvecklats, +30-40% från kvartal till kvartal jämfört med föregående år, för visso från låga nivåer. Fortsätter denna trend med stigande royalties står vi inför en mycket spännande framtid. Och detta med både ROHC och 5G produkter som genererar intäkter. Q3 bjöd även på 2 nya licensavtal.  Länk till Q3 kommer här: http://effnetplattformenholding.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2538984/language/sv

Nytt samarbete med ”världsledande chipproducent” - Intel? Qualcomm?

Notera gärna följande text från rapporten och betänk att Effnet sedan tidigare har Qualcomm och Intel som ROHC kunder, skulle man nu få någon av dom som 5G kund är detta stort!

”Under kvartalet har vi även påbörjat ett samarbete med den världsledande leverantören av chipsetdesign/chipsetarkitektur för att portera och demonstrera vår 5G-mjukvara på deras plattform. Denna aktivitet utökar vårt ekosystem och vår möjlighet att nå kunder som föredrar plattformar baserade på chipsetarkitektur från denna leverantör.”

Effnets utveckling inom 5G blir mycket intressant att följa med detta nya samarbete i kombination med Sonic projektet man ingår i. Vi saknar fortfarande det ”stora avtalet” inom 5G men chanserna ökar för varje dag. Betänk även att intäkterna är betydligt större inom 5G jämfört med ROHC, detta är ett direkt avgörande skäl till varför Effnet har stora möjligheter framöver. Fortsättning följer…

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?